Íme, a meglepetés: nyert a Tatabánya

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2009.04.06. 11:27
Címkék
Az NB II Nyugati csoportjában a harmadik helyezett Kaposvölgye nem tudott közelebb kerülni az előtte állókhoz: a Horváth Lajos edzette csapat hazai pályán szenvedett 2–1-es vereséget a Tatabányától.

Minden bizonnyal sokan em lékeznek arra, mit mondott a huszadik forduló rangadója, a Pécsi MFC–Gyirmót találkozó (1–1) kezdete előtt a pécsiek edzője, Róth Antal. A korábbi nagyszerű védő nem rejtette véka alá véleményét, miszerint hibázik az, aki azt hangoztatja, csak két csapatnak van esélye a bajnoki aranyérem megszerzésére. A szakember hangsúlyozta, egyetlen riválist sem szabad lebecsülni, különös tekintettel nem a harmadik helyezett Kaposvölgye és a közvetlenül mögötte álló Pápa együttesét.

Nos, az már szombaton kiderült, hogy a Lombard Pápa Termál FC hozta a kötelezőt az Integrál-DAC legyőzésével, és így közelebb került az első két helyezetthez, ugyanakkor egy nappal később a Kaposvölgye nem tudott élni a hazai pálya kínálta előnnyel. Nagy Tamás (aki hetek óta remek formában futballozik, és nem mellékesen a Vácott legendának számító Nagy Tibor fia...) révén ugyan a hazai tizenegy előnyt szerzett a Tatabánya ellen, azonban a második félidőben a hajdan szebb eredményeket produkáló bányászcsapat fordítani tudott. Tavasszal ez már a második hazai veresége volt a Kaposvölgyének (a rajton a Kozármislenytől kapott ki 3–0ra), és bár az előző fordulóban kétgólos hátrányból is képes volt pontot szerezni a Gyirmót otthonában, alighanem végleg kiszállt az aranyéremért zajló versenyből. Ha figyelembe vesszük a csapat edzője, Horváth Lajos nyilatkozatát, miszerint „több játékosunknak korai volt ez a rangadó”, akkor talán kijelenthetjük: a legutóbbi bajnokságot tizenegyedikként befejező Kaposvölgyének már a bronzérem megszerzése is jelentős sikerrel érne fel.

Ami a csoport másik két meccsét illeti: a Győri ETO és a Zalaegerszeg második csapatának párharcát a házigazda nyerte – magabiztosan. A sikerrel a tavasszal először szerzett három pontot Klement István együttese, amely az előző három fordulóban egyszer sem talált be ellenfelei hálójába, ugyanakkor védelme hétszer is kapitulált. Gól nélküli döntetlenjének köszönhetően pontot szerzett a Mészáros Ferenc edzette Barcs, azonban lemaradása olyan nagy az előtte állókhoz képest (a bentmaradást jelentő pozíciótól kilenc pont), hogy hatalmas bravúrral érne fel, ha sikerülne meghosszabbítania második vonalbeli tagságát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik