Legalább megnyerték

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.03.29. 23:47
Címkék
Hullámzó mérkőzésen a Dunaújváros egygólos előnyt szerzett a LEN-kupa döntőjének első mérkőzésén az orosz Csehovval szemben (12–11).

Csak kapkodtuk a fejünket.

Miközben a nap főszereplői, a Dunaújvárosi Főiskola-ELCO-DVCSH pólósai melegítettek, a parton is akadt látnivaló. Egyrészt láthattuk a korábbi Vasas-klasszist, Dmitrij Gorskovot és bájos feleségét, ők ketten felelnek a Csehov 2007-ben alakult női együttesének szakmai munkájáért. Tovább sétálva a parton rendre ismerősökbe botlottunk, mivel jó néhány edző (elég, ha csak a szövetségi kapitány Petrovics Mátyást vagy a nagy rivális Honvéd szakvezetőjét, Györe Lajos említjük) és játékos (például Zantleitner Krisztina, Takács Orsolya vagy Tóth Ildikó) volt kíváncsi a története legnagyobb sikere előtt álló Dunaújvárosra (a BEK-ben és a KEK-ben már szereztek ezüstérmet a most aranyra vágyó hölgyek).

A szakmabeliek és nézők pedig azt láthatták, hogy Gorskov már a második negyed közepén kikérte első idejét. Nem azért, mert fórt kaptak, és szerette volna megspórolni a felúszásra szánt időt, hanem mert csapata igen nagy gondban volt. Ekkor ugyanis már öt góllal ment a magyar bajnokságot vezető Dunaújváros. Primász Ágnes és Szücs Gabriella szépségdíjas átlövésekkel keserítette meg az oroszok életét, míg Brávik Fruzsina szállította a kiállításokat, s emellett egy tökéletesen kivitelezett emberelőnyből is betalált, ráadásul hátul Sós Ildikó többnyire remekül állta útját az orosz próbálkozásoknak. Gorskov említett időkérése egyébként hatott, és akárcsak az első, a második negyed második felében is a vendégek voltak jobbak, igaz, a nagyszünetben még így is hárommal mentek a főiskolások.

Aggodalomra leginkább a Csehov egyetlen pekingi olimpikonja, Alina Vilegzsanyina játéka adott okot. Az övé viszont nem is keveset. Nem elég, hogy az első félidőben ő tartotta versenyben az oroszokat, a másodikban is az ő vezérletével jöttek fel egy gólra a szoros, igen kemény védekezésre váltó vendégek. Ráadásul hiába érte felszálló ágban a harmadik negyed vége a mieinket, a negyedik megint orosz felzárkózással indult. Tovább tetézte a gondokat, hogy Brávik Fruzsina kipontozódott (így a jól küzdő, fiatal Berta Blanka egyedüli center maradt), Vilegzsanyina ötödik(!) gólja után először volt egyenlő az állás, sőt a Csehov át is vette a vezetést.

A hajrában sorra pontozódtak ki az oroszok, és Poszkoli Rita góljával nagy nehezen kiharcolta a győzelmet a Dunaújváros, de az biztos, hogy kegyetlenül nehéz visszavágó vár szombaton a lányokra Csehovban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik