Bravúr kell Szegeden

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2009.03.29. 23:47
Címkék
Súlyos, de nem megsemmisítő különbségű vereséget szenvedett a Pick-Szeged a Nordhorn ellen a KEK-negyeddöntő első meccsén. A német együttes szinte átgázolt az enerváltan kézilabdázó vendégcsapaton, amelyben egyedül Danijel Andjelkovics teljesítménye volt dicsérhető.

A német kisvárosban, Nordhornban nagyon szeretik a kézilabdát. A csőd szélére jutó együttes annak ellenére küzd, hajt minden fronton, hogy a következő szezonban már a Bundesliga másodosztályban folytatja a szereplést. A Pick-Szegednél viszont minden rendben van, ilyen gondokkal nem kell megküzdenie a Magyar Kupa-győztesnek.

Nem volt telt ház a kezdéskor, de a hazai csapatot hatalmas ováció fogadta, amikor kilépett a küzdőtérre. A meccs kezdetén felváltva estek a gólok, a Pick 4–3-ra vezetett. Főként Danijel Andjelkovics remekelt, a szerb válogatott játékos látványos találatokat lőtt az örökifjú Peter Gentzel (40 éves) kapujába.

Az már az elején látszott, hogy a két román játékvezető elég érdekes felfogásban vezeti a meccset. A szegedieket mindenért büntették, míg a hazaiaknál a túlzott keménységet is elnézték. A Nordhorn beállósa, Rasztko Sztojkovics pedig a heteseket olyan nyugalommal értékesítette, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lett volna. Valentin Ghionea ziccert rontott a 12. percben, és ez annyira megfogta a román válogatott szélsőt, hogy ezután már képtelen volt felpörögni, mindent labdát Gentzelbe dobott. Sajnos a szegedieknél Oszmajics és Petrea sem találta a ritmust, Zubait pedig lehetetlen volt megjátszani. Puljezevics kapusra nem lehetet panasz, a magyar válogatott klasszis, amit lehetett, megfogott. A rengeteg szegedi technikai hiba miatt viszont már a félidőre tetemes előnyt szerzett a német bajnokság nyolcadik helyezettje.

A második félidő elején úgy tűnt, hogy sikerül közelebb kerülnie a Szegednek ellenfeléhez. Andjelkovics és a feljavult Krivokapics góljaival kapaszkodott, küszködött a Pick, azonban a rengeteg eladott labda miatt mégsem lett kisebb a különbség.

Gyermeteg hibák sorát követték el ebben az időszakban a vendégek, előfordult, hogy Myrholt hozták ziccerbe. A két román játékvezető továbbra sem remekelt, sokszor tévedtek, és hiába reklamáltak a szegediek, különösebben nem érdekelte őket.

Az utolsó tíz perc maga volt a katasztrófa: Gentzel mindent védett, Sprem, Myrhol és Sztojkovics pedig szinte számolatlanul lőtte a gólokat. A végén félő volt, hogy tízet számolnak a Pickre. Szerencsére ez nem történt meg, de a kilenc gól is nagyon nagy – talán nem ledolgozhatatlan – hátrány. A továbbjutáshoz kisebb csoda, de legalábbis hatalmas bravúr kell az április 4-i visszavágón.

További eredmény: Valladolid (spanyol)–Constanta (román) 38–23 (19–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik