Törlesztene a Honvéd

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.03.27. 18:03
Címkék
A férfibajnokság pénteki rangadóján a második hely megőrzéséért harcoló Domino-Honvéd fogadja a listavezető és veretlen TEVA-VasasPlaketet.

Ismét sűrű hétvége elé néznek a pólósok, hiszen előbb pénteken esedékes a március 7-ről elhalasztott 16. forduló, majd vasárnap következik a 19. kör. Pénteken az új évezred legnagyobb párharcának újabb felvonására kerül sor. A Honvéd–Vasas derbik ugyan már nem azt jelentik, amit két esztendeje (és korábban), de azért a két csapat küzdelme rendre hatalmas presztízscsatát hoz.

A tabellára nézve azt is mondhatnánk, nincs eget rengető tétje a találkozónak, azonban jó néhány érvet fel lehet sorakoztatni amellett, hogy miért is érdemes pénteken fél nyolctól kilátogatni a Kőér utcába.

A góllövőlistát vezető Szivós Mártonnal felálló Honvéd hazai pályán még veretlen a szezonban, s a sorozatot minden bizonnyal folytatni szeretné. Ráadásul a Vasas szakította meg 2007 tavaszán a piros-fehérek hatos bajnoki aranysorozatát, a piros-kékek búcsúztatták a Dominót a tavalyi bajnokság elődöntőjében, a mostani szezonban pedig a Komjádiban bajnokin, Egerben a Magyar Kupa elődöntőjében győzték le az angyalföldiek a Honvédot. Ha Vad Lajos gárdája nyerne az idáig veretlen Vasas ellen, sokat erősítene pozícióján, a második hely megszerzése (megtartása) pedig a rájátszás pályaelőnye miatt lenne rendkívül fontos.

A másik oldalon nem foglalkozhattak túl sokat a Reccóval (ismert, az olasz sztárcsapatot kapta ellenfélül a Vasas az Euroliga negyeddöntőjében), ezen kívül is várnak még nehéz feladatok Földi László együttesére. A mandulaműtét után lábadozó Kis Gábor nélkül felálló gárda két hete, a Szeged ellen botlott először, azonban így is veretlenül (igaz, nem százszázalékosan) zárhatja az alapszakaszt – a címvédő minden bizonnyal e cél elérésére törekedszik a Kőér utcában is. Ráadásul ha a Vasas minden közvetlen riválisát legyőzi, a Honvéd, Fradi, Eger hármas kezében lesz a további elődöntős helyek eldöntése – de akármelyik is jut a piros-kékeknek, hazai pályán és 6–0-ról kezdheti a május elsején rajtoló párharcot Földi László gárdája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik