Megerősödhet a Celtic-vonal

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2009.03.23. 23:25
Címkék

Hibátlanul menetel az Újpest a tavaszi szezonban – a Nyíregyháza 3–1-es legyőzését három 2–0-s siker követte; sorrendben a Siófok, a Haladás és a DVSC ellen –, a klub elöljárói pedig azon dolgoznak, hogy a nemzetközi kapcsolatok kiépítésével ígéretes jövőkép rajzolódjon ki a csapat előtt. Az sokak előtt ismert, hogy két angol klubbal, a West Ham Uniteddel és a Wolverhamptonnal már él a kapcsolat (előbbiben Kurucz Péter a harmadik számú kapus, utóbbiban pedig Simon Krisztián mutatkozott be a tartalékok között...), és nincs kizárva, hogy az európai hírű skót Celtickel is sikerül valamilyen együttműködést tető alá hozni.

Amint arról beszámoltunk, a Celtic három alkalmazottja csütörtökön Magyarországra érkezett, és amellett, hogy megnézte az Újpest DVSC-TEVA elleni bajnoki rangadóját, ismerkedett a lilák lehetőségeivel, körülményeivel is. Sallói István sportigazgató szerint Peter Lawwell ügyvezető igazgató, Chris McCart utánpótlás-igazgató és John Park futballfejlesztési menedzser mindenre kíváncsi volt, ami a lilákkal kapcsolatos, ráadásul arra is szakítottak időt, hogy az újpestiek két angol futballistáját, Scott Malone-t és Tony Stokest is kifaggassák.

„A skót klub szeretné Kelet-Közép-Európát is beilleszteni megfigyelői hálózatába – indokolta a korábbi BEK-győztes érdeklődését Sallói István. – Szerették volna látni, hogy az Újpest milyen körülmények között működik, és örömmel mondhatom: véleményük szerint a stadion, az öltözők és a kiszolgálóhelyiségek megállják a helyüket Európában. Természetesen nem hallgattuk el előlük, hogy pályagondjaink vannak, ezen az előrelépés érdekében feltétlenül javítani szeretnénk. Érdekelte őket a magyar bajnokság színvonala, és látva a Loki elleni kilencven percet úgy fogalmaztak, az Újpest a skót bajnokság alsó régiójában megállná a helyét... Ami pedig az esetleges együttműködést illeti, mi azt szeretnénk, ha olyan tizenkilenc és huszonkét év közötti fiatalok érkeznének hoznánk, akik a Celticbe még nem férnek be, ugyanakkor számunkra erősítést jelentenének. Azt is el tudom képzelni, hogy a skótok esetleg nálunk futtatnának föl dél-amerikai labdarúgókat, azaz látok lehetőséget a közös munkára.”

Az esetleges együttműködést illetően tudni kell: ha a Celtic partneréül választja az Újpestet, a skót klub kizárólagos szerződést kíván kötni, amelynek előnyei éppúgy lehetnek, mint hátrányai…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik