Ellenfelükre várnak

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.03.23. 23:25
Címkék
A második helyen jutott tovább csoportjából a Vasas az Euroligában, a sorozat negyeddöntőjének párosítását szerdán sorsolják Rómában.

Nem szakadt meg a Vasas jó szériája a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban. Amióta (a 2003–2004-es szezontól) ugyanis Euroliga néven fut a bajnokcsapatok vetélkedése, a piros-kékek rendre eljutottak a negyeddöntőig, s most sem történt másképpen.

A mérce azonban a tavalyi sikerek és a nyári erősítések miatt már magasabban van. Angyalföldön ugyanis legalább megismételni szeretnék az előző kiírás eredményét, márpedig 2008 tavaszán a Vasas előbb elbúcsúztatta a montenegrói Primorac Kotort, majd a barcelonai négyes döntőben a horvát Mladost Zagreb legyőzésével megszerezte a harmadik helyet.

A rendkívül kiegyenlített mezőnyben a négyes döntő most is elérhető célnak tetszik (de azért jó lenne elkerülni a Reccót), hiszen a Vasas a csoportmeccsek során is bizonyította, továbbra is ott van Európa legjobbjai között. A gyengébb szezont futó Egert oda-vissza megverték, s bár a Partizantól kétszer is kikaptak, közel álltak a szerb válogatottal felérő együttes legyőzéséhez, így az idén is reálisan várható a jó szereplés a Vasastól.

Az eddigi sikerek dicsérete mellett azonban kérdés, merre léphet tovább a gárda, mivel Markovits László elnök a közelmúltban arról beszélt, hogy a csökkenő anyagi források miatt nagyobb hangsúlyt kell fektetni a saját nevelésű játékosokra. Információink szerint a klub pólósait (a támogatók nehézségei miatt) éppen annyira érinti a válság, mint minden más együttest, de a (névadó) szponzoroknak köszönhetően biztos a háttér. Méhes Jenő, a szakosztály vezetője elmondta, anyagi megfontolások miatt nem pályáztak a négyes döntő rendezésére, a csapat szétesésétől azonban korántsem kell tartani, inkább az tűnik bizonytalannak, hogy további erősítésekre jut-e pénz.

Egyelőre azonban az idei szezon van a fókuszban, illetve a szerdai, római sorsolás, amelyen eldől, ki lesz a Vasas riválisa. Ugyan ebben a fázisban már nincs könnyű ellenfél, de azért abszolút nem mindegy, hogy a címvédő Pro Recco (az olaszokat mindenki szeretné elkerülni) vagy például a görög Olympiakosz lesz-e a piros-kékek ellenfele a rijekai (május 22–23.) négyes döntő felé vezető úton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik