Hárompercnyi varázslat

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2009.03.22. 23:12
Címkék

Úgy tűnik, az égiek is azt akarják, a következő szezonban már ne legyen olyan csapat az észak-amerikai jégkorongligában, amely története során még egyszer sem jutott be a rájátszásba. Jelenleg csak a Columbus Blue Jacketsnek nem adatott meg a folytatás lehetősége – a 2000-ben alapított együttes ez idáig még sosem végzett divíziója harmadik helyénél előrébb. Erre az évadra végre igazán jó csapatot hoztak össze a vezetők, és a Florida Panthers otthonában 3–1-re megnyert mérkőzés után mind ők, mind az ohiói szurkolók rendkívül csalódottak lennének, ha csapatuk most is lemaradna a playoffról.

A Panthers elleni mérkőzés sokáig nem úgy alakult, ahogy a vendégek szerették volna, hiszen a hazaiak cseh kapusa, Tomás Vokoun az 57. percig minden lövést megfogott. Ekkor azonban érkezett a kanadai Raffi Torres, és másfél perc alatt két gólt is berámolt, így a Columbus megfordította, és megnyerte a találkozót.

„Egy pillanatig sem hittük, hogy elvesztettük a meccset. A kispadon egyfolytában azt mondogattuk egymásnak, hogy meg fog történni, gólt ütünk, és lám, sikerült” – emlékezett vissza mosolyogva a történtekre a duplázó csatár.

A Blue Jacketsnek rendkívül fontos volt ez a győzelem, így a Nyugati főcsoport hatodik helyéig lépett előre, és lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a rájátszásért folyó, egyre élesebb küzdelemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik