Mindig így kell futballozni

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.03.21. 23:46
Címkék
Az Újpest–Debrecen rangadó legjobbjának Mario Bozsicsot, az Újpest középpályását választottuk. A légiós nagyon sokat mozgott, rengeteg labdát szerzett, keményen és pontosan is futballozott..

Nagyon fel volt pörögve, és nemcsak magát, hanem a társait is végig űzte-hajtotta. Nagyon fel volt pörögve, és nemcsak magát, hanem a társait is végig űzte-hajtotta.

Rettenetesen vártam már ezt a meccset – mondta Mario Bozsics. – Természetesen fűtött a bizonyítási vágy, de megpróbáltam nyugodtan, okosan futballozni. Tisztában voltam azzal, hogy csak akkor nyerhetünk, ha mindenki száz százalékon teljesít, és egy pillanatra sem enged ki. Nos, mi így is tettünk kilencven percen át.

Nem volt néha túlságosan is kemény az ellenféllel?

Ez olyan mérkőzés volt, amelyen végre én is kemény lehettem. Azt is vártam ettől a találkozótól, hogy csak így lehet megszerezni a győzelmet. A Debrecen nagyon jó csapat, ezért mindent meg kellett mutatnunk a tudásunkból, hogy nyerjünk, úgyhogy cselezni, lőni, és talán olykor keménykedni is kellett.

Hol dőlt el a rangadó? Melyik csapatrész volt ön szerint a meghatározó?

Nem nagyon bontanám szét az együttest. Mindenkinek szerepe volt ebben a győzelemben, minden játékos megtette a magáét. A kapustól a csatárig egyszerűen nem volt ezúttal gyenge pont.

Akkor másképpen kérdezem: miben volt ma az Újpest ön szerint a legjobb?

A szurkolótáborában. Ennyi néző előtt én még sohasem futballoztam a Szusza Ferenc Stadionban; elképesztő hangulatot teremtettek a drukkerek, és csodálatos, hogy tízezernél is többen űztek-hajtottak bennünket.

Ez a siker mennyiben befolyásolja a bajnoki cím sorsát?

Én már a meccs előtt is azt mondtam, hogy nem ez az egy találkozó határozza majd meg, melyik együttes lesz az aranyérmes. Rangadót nagyon jó nyerni, de a kis meccseket is hozni kell ahhoz, hogy a végső elsőség a miénk legyen. Ugyanolyan fontos tehát például a Siófok felülmúlása, mint egy rangadón szerzett diadal, hiszen azért is három pont jár. Továbbra is hibátlanul kell menetelnünk.

Az Újpest győzelmével a tabella élére állt: ez azért adhat némi lélektani előnyt.

Természetesen jobb helyzetben vagyunk, mint voltunk eddig, hiszen ennek a sikernek köszönhetően a saját kezünkben van a sorsunk. Igazából mostantól magunkra kell figyelnünk, és hozni a pontokat.

Lehet ugyanúgy futballozni mondjuk a Kecskemét ellen, mint tették péntek este?

Muszáj, hiszen csak így lehetünk sikeresek. Ugyanezeket az erényeket kell felvonultatnunk minden egyes találkozón.

Lehet-e tovább javítani az Újpest játékát?

Persze, mindig lehet fejlődni és előrelépni. Most még ünnepeljük ezt a három pontot, de hamarosan elkezdünk készülni a következő meccsre. Azon is motiváltan és elszántan kell futballozni, hogy újra nyerhessünk, és újra győzelemről beszélhessünk. Aztán majd a végén kiderül, hogy mire lesz elég a reményeim szerint javuló teljesítményünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik