Kemény, mint a Beton

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.03.21. 23:46
Címkék
Rendkívül fegyelmezett játékának köszönhetően a Szeged a vártnál is magabiztosabban győzte le az orosz Kazanyt (8–5), és harcolta ki a LEN-kupa-döntőbe jutást.

„Béla, ez kisbetű” – jegyzi meg viccelődve a jelenleg újságíróként dolgozó korábbi kiváló labdarúgó, Szélpál László Török Bélának, amikor az egy rossz passz következtében lefröcsköli a laptopját, arra utalva, hogy a Szeged-Beton VE pólósát ezek után nemigen fogja az orosz Kazany elleni LEN-kupa-elődöntő visszavágójának legjobbjai közé sorolni. Rá néhány percre Varga Tamás teszteli számítógépünk vízállóságát, de úgy vagyunk vele, minden meg lesz, meg van bocsátva, csak harcolják ki a szegediek a fináléba jutást!

Egyébként kellenek is az apró poénok, a görcsoldó párbeszédek, mert a hazaiak magabiztos mosolya mögött látszik, mind Kásás Zoltán edző, mind a játékosok feszültek a nagy meccs előtt. Vélhetően a medencét körülölelő embertömeg sem csökkenti a feszültséget a fiúkban, de óriási pluszmotivációt adhat mindenkinek: az biztos, hogy Szegeden ilyen sokan még sosem voltak pólómeccsen.

A mérkőzés aztán az oroszok számára indul kedvezőbben, viszont jól kihasznált fórjaikra hasonlóan válaszolnak a mieink, ráadásul Varga Tamás ötméteresével már itt az előny, s mivel a második negyedből csak Török Béla remek pattintását tudjuk feljegyezni – a Kazany is becsülettel próbálkozik, de a pazarul védő Baksa László és a kapufa rendre túljár a vendégek eszén –, a nagyszünetben már kettővel megy a Szeged, ahogyan a 10–10-es első mérkőzés után összesítésben is.

Lehet ezt még fokozni? – tesszük fel magunkban a kérdést, miután a mérkőzés alakulása a legszebb álmokat is felülmúlja.

Nos, lehet!

A kérdést Weszelovszky László és az elöl-hátul hatalmas küzdő Varga Tamás válaszolja meg. Előbbi fél percen belül duplázik, utóbbi pedig Roman Dokucsajev gólja után állítja vissza a háromgólos különbséget. A fegyelmezett és rendkívül pontos védekezés pedig egyre inkább kedvét szegi a Kazanynak, s amikor a negyedik negyed elején Dokucsajev lövését (előnyben) hatalmas bravúrral védi Baksa, az orosz olyan csalódottan csap a vízre, mintha már a továbbjutásról is lemondana. Talán ő is érzi, ezt a Szegedet most nem lehet legyőzni.

A hazaiak a teljes utolsó negyedet a szurkolók vastapsa közepette játsszák végig. Amikor pedig Alekszandr Akszjonov két perccel a vége előtt előbb fórból lő mellé, majd egyenlő létszám mellett a kapufát találja el, lehet venni egy nagy levegőt, hiszen már az is elég a továbbjutáshoz, ha a Szeged okosan kijátssza a támadásait.

A dudaszót pedig már nem is lehet hallani, de a hangrobbanásból vagy éppen Varga Tamás eksztatikus ünnepléséből is kiderül, vége a mérkőzésnek, és a fantasztikus teljesítményt nyújtó Szeged-Beton VE bejutott a LEN-kupa döntőjébe!

Ami pedig a fröcskölőket illeti, az ősszel még bukdácsoló együttes az elmúlt időszakban olyan játékot mutatott be, és tette fel erre a szériára a koronát a szombati meccs kemény védekezésével és eredményes támadójátékával, hogy mindenki megérdemelné a nagybetűt.

Sőt, tudják mit? Inkább ázzon el még egyszer a laptopunk, de nyerje meg a Szeged a LEN-kupát.

Az elődöntő másik mérkőzésén: CN Barcelona (spanyol, Szirányi Balázs)–Panioniosz (görög) 7–6 (2–2, 1–1, 3–2, 1–1). Továbbjutott: a Panioniosz (17–15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik