Tekerjen Megyerre!

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.03.15. 23:13
Címkék

Hamarosan kezdődik a magyar focikrimi.

Nem kell nagy jósnak lenni ahhoz, hogy tudjuk: a hazai labdarúgásban meghatározó hét előtt állunk. Azt talán túlzás lenne állítani, hogy péntek estére a Magyar Kupa és a bajnokság végső kimenetele eldől, de az biztos, hogy sokkal okosabbak leszünk.

Kedden a Magyar Kupa negyeddöntőjében meccsel az Újpest és a Debrecen, pénteken pedig egymás ellen lép pályára a két legjobb formában lévő hazai gárda a bajnokságban. A lilák pontot sem vesztettek a tavasszal, a DVSC pedig két bajnokiján öt gólt rúgott, és egyet sem kapott – igaz, a Loki második csapata Siófokon meglepő vereséget szenvedett az MK-ban. Ha a DVSC nem tudja ledolgozni a kétgólos hátrányt, és kiesik a sorozatból, már csak a bajnokságban lehet végső győztes, vagyis a pénteki, Megyeri úti mérkőzésen szinte mindent egy lapra feltéve kell rohamoznia. Ha az Újpest megtartja előnyét, és továbbjut az MTK ellen a kupában, akkor a lila-fehérek előtt felcsillanhat a duplázás (sőt ha később a Győr ellen a Ligakupában is továbblépnek, akkor a triplázás) lehetősége.

Miután a két csapat túl lesz a Magyar Kupa negyeddöntőin, pénteken egymással találkozik, és ez a meccs rangadó lesz a javából. Nyilván nem dönti el a bajnoki cím sorsát, de…

Ha nyer a Megyeri úton az Újpest, a vesztett pontok számát tekintve is kiegyenlít – ne feledjük, most ugyanannyi pontja van a két klubnak, de a Loki eggyel kevesebb meccset játszott. Ha a DVSC győz, kicsit meglép az Újpesttől.

Azt sem hagyhatjuk ki a számításból, hogy a játékosok mellett az edzők is motiváltak. A lila-fehéreknél dolgozó Szentes Lázár – ahogy ő fogalmazott korábban – a Debrecennel nyert már „tört aranyat”, vagyis a végső sikert megalapozta ugyan, de az eredményhirdetésnél már nem ő ült a kispadon. Abban biztosak lehetünk, hogy vágyik már egy csorbítatlan aranyra is. Hasonló a helyzete a másik oldalon Herczeg Andrásnak is. Pályaedzőként minden jelentős Loki-sikerben benne volt, aztán amikor a kezébe került az irányítás, „csak” második lett a Loki.

Ez a két csapat az utóbbi években rendre kiemelkedően jó mérkőzéseket játszik egymással. A különbség az, hogy ezúttal a tét nem kicsi. Szóval a magyar labdarúgás érdeke, hogy ez a krimi valóban jó és izgalmas legyen, s ha lehet, várja a csapatokat a Megyeri úton telt ház. Vagyis kezdjünk el készülődni, és pénteken mindenki szálljon vonatra, buszra, kocsiba vagy pattanjon biciklire, és tekerjen Megyerre. Biztos megéri!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik