A végén egyenlítettek

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.03.14. 01:47
Címkék
A tartalékos Szeged meglepetésre döntetlent ért el a Vasas otthonában (9–9), ezzel a bajnoki címvédő először veszített pontot a szezonban.

Baksa László: nincs.

Varga Tamás: ő sincs.

Szegedi esély a győzelemre? Erre a kérdésre is rá lehetett volna vágni, hogy nincs. Főleg azért, mert a csongrádi együttes az eddig százszázalékos Vasas otthonában vendégszerepelt. Ráadásul a gyengébb bajnoki, ám annál eredményesebb LEN-kupa-szereplés miatt (az elődöntő első meccsén 10–10-et játszottak a Kazany vendégeként) a szegediek egyébként sem akarták kockáztatni kulcsembereik játékát.

A vendégek legfeljebb abban bízhattak, hogy az előző idényben mindössze nyolc mezőnyjátékossal is győzni tudtak a Komjádiban, ráadásul pazar védekezéssel, 4–3-ra. Ezúttal erre egy negyedig sem volt sanszuk, mivel a Vasas már az első játékrészben túlszárnyalta az említett gólmennyiséget – a mandulaműtét előtt álló Kis Gábor kezdte a gólgyártást, majd a védelmi megingást Katonás Gergő használta ki, s az első negyedben még Kovács Róbert és Varga Dénes is eredményes volt. Parádés védekezésről csak a piros-kékekkel kapcsolatban beszélhetünk. Nagy Viktorig gyakran el sem jutott a labda, miután a társak áthatolhatatlan falat képeztek a kapuja előtt, volt olyan támadás is, amikor háromszor lőtt a Szeged, de egyszer sem talált.

A második negyed derekán egy megúszás során Tóth Márton rossz passzt kapott, és így a Vasas nem tudta góllal befejezni az akciót – Földi László edző válaszul nagyot rúgott az egyik reklámtáblába. A szakember tudta, minden gól számít, és minél nagyobbra kell növelni az előnyt ahhoz, hogy megnyugodhassanak.

A fordulás után sokáig úgy tűnt, felesleges volt a mester dühe, az utolsó negyed történései viszont őt igazolták. Weszelovszky László kétszer is egy gólra hozta fel a vendégeket, s először még volt válaszuk a piros-kékeknek „Wesze” góljára, másodszor viszont már nem. Sőt. Az utolsó támadásra tizenhat másodperce maradt a Szegednek. Az előrejátszott labdával Török Béla harcolt ki szabaddobást, s 7.7 másodperccel a lefújás előtt nagy erővel a kapuba lőtt – ekkor volt először egyenlő azállás. A Szeged szempontjából a legjobbkor jött az egyenlítés, amelynek köszönhetően ebben az idényben ők raboltak először pontot a címvédőtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik