Ujlaky újra francia?

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2009.03.11. 23:49
Címkék

Bár a hazai szövetség a hétvégi Eximbank női tőr világkupa és a pénteki Bajnokcsapatok Európa Kupája kapcsán tartott sajtótájékoztatót, a meghívottak élénk érdeklődést mutattak olyan vívónő sorsával kapcsolatban is, aki jelen sem lesz az eseményen a Láng-csarnokban. Sőt, bár az elmúlt években a nemzeti válogatott tagja volt, nem is Magyarországon él, és nem is igen beszél magyarul.

A 2007-ben Európa-bajnoki címet nyerő, 2008-ban olimpiai negyedikként végző női tőrválogatott negyedik tagja, Ujlaky Virginie története a magyar vívás talán jelenlegi legsötétebb ügye. Egymással homlokegyenest ellenkező állítások hangzanak el arról, hogy Pekingben Ujlaky hogyan viselkedett. Amíg viszont egyik oldalon többen is tanúként állítják, hogy az egyéni versenyből kimaradó vívó hátba vágta az akkori szövetségi kapitányt, Bernát Zoltánt, és megtaposta a magyar melegítőt, a versenyző mellett csak az édesanyja tett tanúságot, mások csupán a háttérben terjesztik azóta is Ujlaky ártatlanságát, de nem állnak a nyilvánosság elé.

Ujlakyt azóta a fegyelmi bizottság egy évre eltiltotta a válogatottságtól, de egy évre felfüggesztette a büntetést. A mostani sajtótájékoztatón kiderült: itthoni klubja, a Honvéd – amelyben Bernát Zoltán edzőként dolgozik – nem váltotta ki versenyzői engedélyét, s nem is akarja, más klubnak pedig csak június első felében, az átigazolási időszakban lenne erre módja. Az elmúlt években újra magyarosított tőrvívót a franciák visszacsábítanák, ezért megkeresték a hazai szövetséget. Várhatóan senki sem gördít akadályt az elé, hogy Ujlaky külföldi színekben folytassa a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik