Söprés lett a csata vége

KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.03.09. 01:22
Címkék

Söpréssel, három győzelemmel jutott döntőbe a címvédő Alba Volán, miután harcos meccsen 6–0-ra győzött a DAB ellen az elődöntő harmadik felvonásán. Amikor jó órával a start előtt a szerződését pénteken meghosszabbító J. P. MacCallum és Szilassy Zoltán beszélgetett a melegedő ajtajában, még nem lehetett tudni, hogy a DAB.Docler műtétje után gyógyuló csapatkapitányához ketten csatlakoznak az este folyamán, mint akik munka közben szenvednek el szem- vagy ahhoz közeli sérülést. De így lett, holott egész simán kezdődött. Fekete Dániel ugyanis megúszta annyival, hogy az első meccsen eltrafálta a lábát egy kósza lövés, így a harmadik elődöntőre meggyógyult, és ott termett a kapu előtt, amikor Jozef Racko hárította Ocskay Gábor löketét, majd bepofozta a kipattanót. A kék 19-es és 91-es ugyanezt előadta még egyszer, csak fordított szereposztásban.

Közben azonban kezdett eluralkodni a csarnokban a régen megszokott Fehérvár–Újváros csatahangulat: Nathan Martz és a Racko támogatta David Vychodil egymásnak ugrott, és jöttek a többiek is… A rakás alól a center tápászkodott fel utoljára, eltámolygott a büntetőpadig, aztán miután lejárt a kettő plusz kettő perces büntetése, nem is jött vissza, bement az öltözőbe. Belenyúltak a bal szemébe, ezért az első szünetben már vitték a kórházba. Hála istennek úgy-ahogy jól van: szemgolyója nem sérült. De nem ő volt az egyetlen, aki pórul járt. Sortársa, Jason Guerriero jobb szemöldöke is felrepedt, amikor a második harmadban Tőkési Lajos a palánkra lökte. Az apró közönségkedvenc viszont nem adta fel, lefeküdt a kispadra, a csapatorvos, Majzik Ernő összefércelte, és a hokis már nyúlt a botja után.

Mindebből kiviláglik, hogy nem éppen balettelőadás volt, ami a jégen folyt: Magosi Bálint és Nagy Gergő is hiába próbálkozott ügyesen, Vychodil mindenkit aprított, aki elé került és Sofron István is szinte megszállottként üldözte az ellenfelet. Úgy mellesleg a farmcsapatból felfejlődő Tóth Adrián még egy kipattanót, Palkovics Krisztián meg egy ajándék pakkot Racko mögé küldött, így a harmadik játékrészre eldőlt a párharc. Fekete volt eredményes, majd Benk András szép kapástalálattal zárta le egész meccses hajtását, az EBEL-ből hazatérő Alba Volán pedig három győzelemmel, söpréssel jutott a döntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik