Egyértelmű siker után megérdemelt ünneplés

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.03.06. 23:27
Címkék
A Volvo-kupa nyitó napján az olimpiai bajnok magyar válogatott rendkívül magabiztosan győzte le a román nemzeti együttest (9–4).

Jó döntés volt Egerben rendezni a Volvo-kupát. Ennek ékes bizonyítéka volt, hogy az egyik legnagyobb vidéki pólófellegvárban 1500 szurkoló gyűlt össze a magyar­-román meccsre. Nem véletlen a kíváncsiság. Egerben egyébként is sokan szeretik a vízilabdát, ráadásul a pekingi aranyérem megszerzése óta először játszott hazai környezetben a világ legjobb csapata, plusz a románok elleni keretben hét helyi pólósra is számított Kemény Dénes.

Miközben a nap első meccsén a szerbek visszavágtak az amerikaiaknak az olimpia elődöntőjében elszenvedett (10–5) vereségért, a csapatokat kísérő kisgyerekek igyekeztek élni kivételezett helyzetükkel, s megpróbáltak minél több aláírást begyűjteni a szerbek meccse alatt a parton melegítő magyar klasszisoktól.

A Kovács István vezette román válogatott elleni első gólra bő három percet kellett várni, Varga Dénes emberelőnyből szerezte meg a vezetést – talán még sohasem köszöntötte Egerben ekkora üdvrivalgás „Dumi” gólját. A fórokat a folytatásban is értékesítették a mieink, az első négy emberelőnyből négy gól született. A csapatkapitány, Biros Péter viszonylag sokat szerepelt, rajta kívül viszont rendszeresen két sort forgatott a kapitány, így az első negyed közepén újoncot avatott a magyar nemzeti együttes Mátyás Zoltán beállásával.

A magyar válogatott rendkívül motiváltan játszott, a játékosok bátran vállalkoztak, a lelkes (a januári kezdetekhez képest egyre jobban játszó) románok elleni sikert nem fenyegette veszély. Érdekesség, többször is kicsúszott a pólósok kezéből a labda, ami annak tudható be, hogy nem szokták még meg az új labdákat. Kemény Dénes végül mind a tizenöt benevezett játékosának lehetőséget adott, a szereplőket pedig legalább akkora vastaps búcsúztatta, mint amekkora bő egy órával korábban köszöntötte.

Folytatás szombaton a szerbek ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik