Variációk a jobb oldalra

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.03.05. 01:36
Címkék
A Volvo-kupára eredetileg kihirdetett tizennyolcas keretben Kiss Csaba nevével is találkozhattunk, a rutinos pólósra az idén először számít Kemény Dénes. Ha a kapitány továbbra is három balkezessel számol a válogatottban, akkor Benedek Tibor kiesésével nagy lehetőség nyílik az egri pólós előtt.

Kemény Dénes januárban jó néhány játékost kipróbált, ám Kiss Csaba nem volt közöttük (sőt a németek elleni barátságos meccsen sem szerepelt). Akkor sokan azt gondolhatták, hogy a kapitány már nem számol a 30 esztendős játékossal, aki a világ számos országában oszlopos tagja lehetne a válogatottnak, itthon azonban Benedek Tibor, Kiss Gergő és Madaras Norbert is előtte volt a sorban.

„Meglepett a meghívó, de nagyon örülök, és megpróbálok élni a bizalommal – mondta a múlt héten Kiss Csaba. – A magyar pólónak világklaszszis balkezesei vannak, ezért is hatalmas megtiszteltetés, hogy számít rám a kapitány.”

Miután Benedek Tibor lemondta a válogatottságot, eggyel kevesebb remek vetélytárssal kell megküzdenie Kiss Csabának. Azt még nem tudhatjuk hogy a kapitány továbbra is három balkezes pólóssal számol-e, vagy jobbkezeseket is bevet a jobb oldalon. De minden bizonnyal azért is hívta már be Létay Krisztiánt és Balatoni Mátét, hogy megnézze, kikre számíthat a Benedek utáni érában, ráadásul egy ideig azt sem lehetett tudni, hogy Kiss Gergő vállalja-e a játékot a válogatottban.

Persze a három balkezes – akik közül kettő rendre vízben volt – szerepeltetése meglehetősen sok variációs lehetőséget kínált a kapitánynak. Így érthető, ha kíváncsi arra, ki(k) lehet(nek) Benedek (és később Kiss) utódja(i), vagy esetleg jobbkezes pólóst (közülük nagyon sok kiváló játékos pályázik a csapattagságra) kell azon az oldalon is szerepeltetnie.

Ez persze még a jövő zenéje, s erre a kérdésre csak akkor kaphatunk választ, amikor Kemény Dénes megnevezi azokat a játékosokat, akikkel megkezdi a nyári vb-felkészülést, majd amikor tizenhárom játékosra szűkíti a keretet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik