Héctor Cúper üzent: Uraim, jövök Győrbe!

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.03.05. 01:36
Címkék
Győr–Újpest – nem rossz párosítás. Főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a Győrnek új edzője, Dragoljub Bekvalac irányításával a szerdai volt az első tétmérkőzése. Szó se róla, az ETO és az Újpest is kitett magáért: voltak helyzetek, öt gól született; a zöld-fehérek győzelme nagyban a grúz Rati Alekszidze remek teljesítményének köszönhető.

Végre telt ház!

Persze nem a győri centerpálya tizenhatezres lelátói teltek meg, hanem az NB II-es csapat arénájának hatszáz embert befogadni képes szektorai, ám a Ligakupa-sorozatban már ez sem kis eredmény. A mérkőzés különlegessége volt az is, hogy negyedórával később kezdődött, mert az Újpest késéssel érkezett meg a stadionba. A győriek eddigi két tavaszi bajnoki meccse elmaradt, így a szurkolók a Ligakupa negyeddöntőjében láthatták először éles körülmények között futballozni a gárdát.

A találkozó egyik nagy kérdése volt, sikerült-e már meghonosítania Dragoljub Bekvalac vezetőedzőnek a megalkuvást nem tűrő szerb stílust. Nos, az ETO játékán felfedezhettük már ennek jegyeit, a zöld-fehér labdarúgók kilencven percen keresztül nagy elánnal küzdöttek. A csapat egyik kiemelkedő játékosa lehet a grúz Rati Alekszidze, aki góljával el is döntötte a fordulatos mérkőzést.

„Nagyon nehéz meccs volt ez a számunkra, ráadásul én még nem is vagyok formában – mondta a 30 éves, 26 válogatott mérkőzésén két gólt szerző támadó. – Abban azonban biztos vagyok, hogy jó csapatunk lesz, Győrben ugyanis minden adva van a sikerhez, tényleg csak akarni kell. Futballoztam már több helyen, de a győrihez fogható jó létesítményben még nem.”

Lám, vannak még apró örömök a magyar futballban, legalább az ETO-parkra büszkék lehetünk… Rati Alekszidze azért is lehet érdekes a győriek számára, mert világszerte ismert edzőt is Magyarországra csábíthat. A grúz válogatott szövetségi kapitánya, Héctor Cúper ugyanis már bejelentkezett az ETO vezetőinél, merthogy mindenképpen szeretné bajnoki meccsen is megnézni a támadót.

„Héctor Cúper az a szakember, aki szereti éles meccseken is látni a játékosait, mielőtt postáztatja a válogatottba szóló meghívót –

mondta Rati Alekszidze. – Hiszek benne, hogy Győrből is lehetek válogatott, mert amikor ide igazoltam, a szövetség képviselői azonnal jelezték, a továbbiakban is számítanak rám. Sőt, már kaptam is meghívót otthonról. Tudom, ha jól futballozom, szerepelhetek a világ bármely pontján, hazámban nem felejtenek el. Többek között ezért is akarok sikeres lenni az ETO-val, és a későbbiekben kupát és bajnokságot is nyerni.”

A Ligakupa-negyeddöntőben nem csak a légiósok futballja érdemelt említést: a győri vezetőedző, Dragoljub Bekvalac Kiss Mátét dicsérte a lefújás után – a szakember szerint az ifjú hosszú távon is tagja lehet az ETO első keretének –, míg az újpesti oldalon Szentes Lázár Popovics Bertold teljesítményét méltatta. A lila-fehérek vezetőedzője szerint a Győr ellen gólt szerző játékos igen szép jövő előtt áll, és jó esélye van arra, hogy idővel külföldön fusson be szép karriert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik