Végleg megtört valami

AMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁSAMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.03.03. 00:33
Címkék
Az Alba Volánnál közölt pénzbüntetések óta bárki tudhatja, hogy feszültséggel terhelt a csapat élete. Úgy értesültünk, Ted Sator vezetőedző hétfő délelőtt elköszönt a csapattól, hivatalosan azonban még nem mondott le, de kedd reggel idősebb Ocskay Gábor szakosztály-igazgatóhoz készül. A csapatkapitány, ifjabb Ocskay Gábor viszont lemondott tisztéről.

Véget ért a HC Csíkszereda ellen 4–3-ra elveszített mérkőzés, percekkel később idősebb Ocskay Gábor az öltözőfolyosó ajtaja mellé letett gerenda szélére lépegetett föl-le, és dőlt belőle a keserűséggel vegyített düh. Ted Sator letörve és árnyaltan összegzett, Szuper Levente higgadtan nyilatkozott egy tévének, a légiósok pedig ugyanolyan vidáman köszöntek el a csarnokból távoztukban, mint ahogyan érkeztek.

Csak közben végleg megtört valami.

A szakosztály-igazgató több menetben értekezett a csapattal, az edzőkkel, másokkal, vívódott saját magával. Másnap két számjegyű százalékos pénzbüntetéssel sújtotta a csapatot. Majd úgy döntött, a hétvége kiváló alkalom lesz mindenkinek, hogy átgondolja, merre tovább.

Aztán hétfő délelőtt Ted Sator az edzés után elköszönt a csapattól, amit több informátorunk is megerősített.

„Nem köszöntem el – tagadottaz edző délután. – Az viszont igaz, hogy súlyos problémákkal kell foglalkoznunk, méghozzá sürgősen. Kikaptunk a HC-tól, de előzőleg senki sem közölte velem, illetve a játékosokkal, hogy ez a torna fontosabb, mint a magyar bajnokság. Ezért nem is értem a drasztikus büntetéseket. Lehet, azért nem, mert azt hitték, simán nyerünk, de nem így történt. Igen, az öltöző megosztott – huszonhárom felé. Cselekednünk kell, mert ez a helyzet mindenkinek árt. Leginkább az Alba Volán egészének. Nem tervezem, hogy lemondjak, de nem mondhatom azt sem, hogy csütörtökön én állok majd a kispad mellett. Még nem döntöttem el, merre induljak tovább.

Még nem tárgyaltam ezt meg a szakosztály-igazgatóval, csütörtökön beszéltem vele legutóbb, de kedd reggel muszáj lesz találkoznunk.”

Ifjabb Ocskay Gábor, az edző által kijelölt csapatkapitány pedig lemondott a tisztéről, ezt maga a center erősítette meg, de többet nem kívánt hozzáfűzni a fejleményekhez. No igen, két tűz között…

„Bejött az irodámba és közölte, hogy lemond, fel sem vetődhetett, hogy elfogadom-e, vagy sem”– mondta erre Sator.

A játékosok többsége igencsak rossz néven vette, hogy húsz százalékkal megrövidült a havi alapfizetésük. Ellenérvként felhozták, hogy épp az alapozás közepén járva indultak el Csíkszeredába, ahol másnap este az SC ellen mérkőztek, a következő délután pedig a bivalyerős HC volt az ellenfelük, amely ráadásul kapott az alkalmon, és újra csábító ajánlatot tett legalább egy sztárnak. Az edző szokásos elemzése 26 Volán- és mindössze nyolc HC-gólhelyzetet tartalmazott. „Nem mentek be a lövések, előfordul az ilyesmi” – védekeznek a hokisok, akik rossz szájízzel ugyan, de az öltözőben megtartott szavazás után elfogadták a büntetést. Még úgy is, hogy egyesek fejébe szöget ütött: a vezetőség ezzel a költségvetés nem titkolt hiányán, amely 25 millió forint, kíván enyhíteni. Névvel – egyelőre? – senki sem vállaljaa véleményét, mert: „Senki sem ellensége önmagának…”

Feltétlenül megjegyzendő, nem a Hajrá, Szereda!-kupa elvesztése a feszültség alapvető oka, nem egy, a játékosok érvelése szerint jelentéktelen torna vezet edzőváltáshoz, ha vezet egyáltalán, a vezetőség, az edzők és a csapat háromfelé távolodása már régebben elkezdődött.

Kedd délelőtt edz legközelebb az Alba Volán, amely csütörtökön az elődöntőben kapcsolódik be a magyar bajnokságba mint címvédő. Addig valószínűleg eldől az edzőkérdés, és minden bizonnyal új csapatkapitánya is lesz a társaságnak. Utóbbi személye biztosabbnak tűnik: Tokaji Viktor lehet ifjabb Ocskay Gábor utóda – ha ugyan elfogadja a felkérést…

Értesülésünk szerint az edző hétfő este úgy határozott, kedd reggel végleg elköszön – de vajon tényleg így lesz?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik