Eb az öbölben

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2009.03.03. 23:54
Címkék

Az idén Európa-bajnokságot, jövőre pedig világbajnokságot rendeznek a Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén. A nemrég átalakított és modernizált – más szempontból viszont régi romantikájától megfosztott – területen tartják május 23-án és 24-én a duatlon kontinensbajnokságot, egy évre rá pedig a sportág „nagytestvérének” kiemelkedő versenyét, vagyis a triatlon-világbajnokságot.

A két világverseny központjának korábban a Városligeti-tavat szánták, de egyfelől bizonytalan, hogy a környék rekonstrukciója befejeződik-e időre, másfelől, hogy a tóban úszni lehessen, az további 600 millió forintba került volna.

A két és fél hónap múlva esedékes duatlon Eb-n úsznia még senkinek sem kell, bárki rajthoz állhat viszont, hiszen amatőröknek is rendeznek futamot. A mezőnyre előbb 10 kilométer futás, majd 40 kilométer kerékpározás, végül 5 kilométer futás vár a Duna mentén, többek között a Kopaszi-gáton, a Budai alsó rakparton, a Pázmány Péter sétányon, illetve a Műegyetem rakparton. Az amatőrök és profik versenyén kívül junioroknak és U23-as sportolóknak is külön futamokat rendeznek, vagyis az említett májusi hétvége egész napos sportélményt kínál. Ráadásul magyar éremesélyekkel: míg korábban Csomor Erika volt a sportág királynője, újabban többek között Balogh Barbara és Tóth Zsófia nyert duatlonban érmeket a világversenyeken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik