Tét nélkül is jó meccs

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.03.01. 01:25
Címkék
Olyan meccset játszott az Újpest, mintha bajnoki lett volna: tökéletes pályán 2–1-re legyőzte a Kaposvárt. Csakhogy ez nem bajnoki volt, mert a fordulót egy erősen megkérdőjelezhető döntéssel elhalasztották.

Aki szombat délben kilátogatott a Szusza Ferenc Stadionba, azonnal megállapíthatta, hogy ott bizony minden gond nélkül lejátszhatják az Újpest–Kaposvár felkészülési meccset.

Továbbgondolva: a lila-fehérek meg tudták volna rendezni a Vasas elleni bajnoki találkozót is. A Megyeri úti stadion gyepszőnyege az évszaknak megfelelőnél némileg jobb állapotban volt, így természetesen balesetveszélyes sem lehetett. Tegyük hozzá, a Kaposvár ügyvezetője, Illés János azt mondta, hogy a Rákóczi pályája szintén ragyogó állapotban van, ott is meg tudták volna rendezni a Diósgyőr elleni bajnokit.

Miközben a lila-fehérek és a zöld-fehérek becsülettel küzdöttek egymással a pályán, a lelátón mindenki azzal foglalkozott, miért nem bajnokit néznek. Persze válasz is akadt: a Magyar Labdarúgó-szövetségben dilettánsok hoztak döntést a forduló elhalasztásával kapcsolatban, s különösen Kovács István versenyigazgató hozzáértését kérdőjelezték meg sokan.

„Nem is kell nekem már válaszolnom arra a kérdésre, milyen volt a pálya – mondta Szentes Lázár, az Újpest vezetőedzője a lefújás után. – Azt, hogy a Megyeri úton meccset lehet rendezni szombaton, már akkor tudni lehetett, amikor kitalálták a forduló elhalasztását.”

De kár ezen keseregni, hiszen a dilettantizmuscsak időlegesen győzte le a bajnokságot.

Az Újpest–Kaposvár meccs mindenesetre érdekes volt. Többek között azért, mert ezen a találkozón láthatták először a szurkolók az angol Tony Stokest. A West Ham Unitedtől kölcsönkapott védekező középpályás is meglepődött, hogy tétmérkőzés helyett edzőmeccsen mutatkozott be.

„Ilyenről még sosem hallottam – közölte a futballista. – Angliában megesik, hogy elmarad egy-egy meccs, de egész fordulót nem szokás törölni. Pedig a pálya tökéletes volt, és a csapat is jól futballozott. Nyilván van még mit csiszolni a játékunkon, de ha összeszokunk, sikeresek lehetünk a tavasszal. Tudom, egy meccs alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de ennek a találkozónak az irama alig volt alacsonyabb, mint az angol második ligáé. Úgy érzem, fekszik nekem az itteni stílus, mert a magyarországi futball technikásabb.”

Az jól látszott a lelátóról is, hogy a fordulóhalasztáson meg az iramon kívül a játékvezetői felfogás is szokatlan az angol labdarúgónak.

„Furcsa volt, hiszen otthon sokkal többet lehet ütközni – folytatta Tony Stokes. – Angliában ez azért másképp van, talán kemény megmozdulást engednek meg a bírók.”

A játékvezető ténykedése nem csak az angol futballistának volt furcsa. Landeszmann László hat sárga lap kiosztása után a hajrában kiállította a kaposvári Farkas Krisztiánt.

A lila-fehéreket a halasztás mellett még valami bosszanthatja: Kabát Péter rúgást kapott a térdére, és le kellett cserélni, ám mint mondta, az első diagnózis szerint a jövő héten játszhat a Siófok ellen. Persze csak ha az MLSZ másképp nem dönt…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik