Aranyak után ezüst

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2009.03.01. 23:14
Címkék

A budapesti és a moszkvai csapatvilágkupa aranya után az év harmadik nagy versenyén ezüstöt nyert a magyar férfi kardválogatott a bulgáriai Plovdivban. Nébald György szövetségi kapitány nem akart az év aranyegyüttesén változtatni, azaz továbbra is a Decsi Tamás, Lontay Balázs, Szilágyi Áron és Iliász Nikolász alkotta kvartettet szerepeltette, kihagyva az olimpiai ezüstérmes Nemcsik Zsoltot.

„Nagy eredmény, hogy ismét megvertük a fehéroroszokat és a franciákat – így a kapitány. – Kénytelen vagyok megjegyezni, bár nem szeretek erre hivatkozni, hogy az olaszok elleni döntőben demonstrálni akart valamit a zsűri, talán éppen két korábbi sikerünk miatt. Ha azt mondtuk: no, sárga lapot kaptunk, ha Lontay Balázs csodálkozott a döntésen, pirosat. Azt akarták, hogy vegyük észre magunkat, de még mindig jobb, hogy most teszik ezt velünk, mintha az Európa-bajnokságon vagy a vébén.”

Nébald György elmondta, Lontay így is nagyon jól vívott, Szilágyi Áronnak volt egy kisiklása, de azután bravúrokat mutatott be, Iliász Nikolász pedig csereként megint maximálisan megfelelt a várakozásnak. Az egyéni verseny legjobb magyarjának, a szombaton szintén ezüstöt nyerő Decsi Tamás teljesítménye hullámzott vasárnap, őt zavarta leginkább, hogy ezúttal egylámpás tusait is alig adják meg.

Tiszteletre méltó eredményt ért el a tőrvívó Mazza Lorenzo Bonnban: bejutott a legjobb nyolc közé; Szerémi András ugyanott nyolcaddöntős, női tőrcsapatunk Gdanskban nyolcadik lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik