Több variációval is készülnek szombatra

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.02.28. 23:11
Címkék
Fontos mérkőzést játszik szombaton a Vasas a Partizan otthonában. A továbbjutás szempontjából már tét nélküli a belgrádi összecsapás, arról azonban dönthet, hogy a magyar vagy a szerb együttes végez a D-csoport élén.

A 2. fordulóban a Vasas–Partizan mérkőzésen a vendégek rosszul, a piros-kékek viszont még roszszabbul lőtték a fórokat, többek között emiatt kapott ki 8–7-re a magyar gárda. Kevesebb mint két héttel ezelőtt viszont olyan emberhátrányos védekezést mutatott be Egerben a Vasas, amely még a Partizan szinte bevehetetlen otthonában is eredményes lehet. Az emberhátrányoknál többnyire két védőjátékos állt be Nagy Viktor mellé a kapuba, az egriek pedig képtelenek voltak átlőni ezt a falat.

„Most is lesz ilyen védekezés – kezdte a válogatott kapus –, de számítunk rá, hogy a szerbek látták azt a mérkőzést, ezért vegyes hátrányvédekezéssel készülünk – azaz zártan is bekkelünk, megki is támadunk. Próbáljuk úgy alakítani, hogy mindig más megoldást válasszunk, mint amire éppen számítanak. A mérkőzés elején úgyis kiderül, mi válhat be, és előfordulhat, hogy végig azt fogjuk játszani.”

A kapus hangsúlyozta, nem számolgatnak, nem figyelik, melyik csoportban ki lehet az első és a második (pedig egyelőre a címvédő Recco is második a csoportjában), mindenképpen győzni szeretnének Belgrádban. A csoportelsőség megszerzésére törnek, ami azt jelentené, hogy a negyeddöntőben a másik három négyes másodikjai közül kapnának ellenfelet.

Az edzések mellett a videózásra is nagy hangsúlyt fektetett a magyar bajnok, Mátéfalvy Csaba a Partizan meccseiről megszerzett felvételekből készített öszszeállítást a piros-kékeknek. A kisfilm megtekintésekor azokkal a hibákkal is szembesülhettek a pólósok, amelyeket a hazai mérkőzésen elkövettek, s amelyeket fontos lenne kiküszöbölni a győzelem megszerzéséhez. A videón a kapusok számára külön rész mutatta be, hogy a belgrádi játékosok bizonyos szituációkban hová lövik a labdát. Kapva kaptunk az alkalmon, s egyből Vujaszinovicsról kérdeztük Nagyot.

„Vujaszinovics lövéseit nem lehet behatárolni, őt nem emelném ki, bárhová be tudja lőni a labdát – mondta a klasszisról Nagy Viktor. – De például Filip Filipovics általában a blokk belső oldalán lövi el a labdákat, és gátlástalanul, mindenhonnan céloz, ezért fokozottan figyelni kell rá. A csapatból mindenki várja a mérkőzést, jó formában vagyunk, kemény, brusztos meccsre készülünk, és szeretnénk megtörni a Belgrád hazai veretlenségét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik