Dühös a Fradi-edző: elárulták a titkát!

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.02.27. 02:01
Címkék
Hatalmas vita kerekedett Bobby Davison és Révész Attila között: a Fradi angol mestere visszamondta a pénteki edzőmérkőzést, mert zárt kapuk mögött, teljes titoktartás mellett akarta tesztelni futballistáit, ám Nyíregyházán hiába garantálták, hogy nem szivárog ki a találkozó híre, nyilvánosságra került a meccs időpontja. A Spartacus klubmenedzsere nem tartja korrektnek kollégája viselkedését.

Egy hétköznapi gyakorló mérkőzés lekötéséből edzők közötti szópárbaj kerekedett.

A Ferencváros abban a reményben fogadta el a Nyíregyháza megkeresését, és úgy vállalta el a Spartacus meghívását, hogy a péntekre tervezett meccset zárt kapuk mögött rendezi a házigazda, és sem a szurkolók, sem pedig a sajtó munkatársai nem értesülnek az összecsapásról. Noha Révész Attila nyírségi klubmenedzser furcsállotta, hogy Bobby Davison, az FTC angol mestere titokban kívánta pályára küldeni labdarúgóit, a Berki Krisztiánnal való egyeztetés során biztosította a zöld-fehérek vezérigazgatóját, hogy nem szivárogtatják ki az információt.

Nos, csütörtökön az egyik telefonos hírügynökség közreadta, hogy pénteken a zöld-fehérek Nyíregyházára utaznak, s a hazaiak úgy gondolták, ha már ismert a találkozó időpontja, belépőt szednének az érdeklődőktől. Ám hiába tervezték ötszáz forintért értékesíteni a jegyeket a nyírségiek, amikor Bobby Davison megtudta, hogy nem teljesítették a korábban ígérteket, visszamondta a mérkőzést. Más kérdés, hogy Nyíregyházán állítják, nem tőlük került a nyilvánosság elé a hír, ráadásul a belépőkért beérkező összeget a korábbi FTC-játékos Kriston Attillának, pontosabban a futballista feleségének gyógykezelésére ajánlotta volna fel a Szpari vezetése.

„Bobby Davison kérte, hogy zárt kapuk mögött, a nyilvánosságtól elzárva lépjünk pályára, mert szeretné vizsgáztatni a labdarúgóit – mondta el Berki Krisztián. – A vezetőedző a keretet sem tájékoztatta a mérkőzésről, fotózást jelentett be, hogy mindenki Fradi-melegítőben érkezzen. Aztán felültette volna a játékosokat a buszra, hogy ott tudják meg, Nyíregyházára mennek futballozni. Szó sem volt arról, hogy belépőt szed a házigazda, és a pénzt jótékony célra szánja; ha erről informál bennünket a nyíregyházi klub, akkor teljesen más a tárgyalási alap, és átgondoljuk, mi a legmegfelelőbb megoldás. Egyébként mi éppen tegnap adtunk át négyszázezer forintot Kriston Attilának, amit a zrt. és a szurkolók ajánlottak fel a családjának.”

Bobby Davison sajátos felfogását többször nehezményezték már szurkolók, klubvezetők, kollégák... Előfordult már, hogy az FTC edzője a tréningjeiről tiltotta ki a drukkereket, zárt kapuk mögött szerepeltette csapatát, az utolsó pillanatban mondott vissza mérkőzést.

Ezúttal is éppen a Fradi-drukkerek miatt kérte a „titkosítást”.

„Nem fixáltuk, hogy milyen kondíciókkal mérkőzünk, én például csupán hetvenperces találkozót terveztem – árulta el Bobby Davison. – Szerettem volna kipróbálni új variációkat, egy-egy játékost nem a saját posztján szerepeltetve, ezért nem tartottam volna fairnek, ha a drukkereink több száz kilométert utaznak a gyakorló játék kedvéért. Nézze meg, mekkora vihart kavart, hogy az Aston Villa kulcsjátékosai nélkül utazott Moszkvába az UEFA-kupa-meccsre. A szurkolók bosszúsak, hogy kifizették és vállalták az utazást, erre a cserecsapatukat kellett nézniük. Másrészt a játékosaimat akartam tesztelni, ki milyen állapotban érkezik az edzésre, ezért sem szóltam a meccsről, mert érdekelt, mit esznek, kipihentek-e, s miképpen reagálnak egy spontán bejelentett összecsapásra. Dühös vagyok a Nyíregyháza edzőjére, mert nem tartotta be megállapodásunkat. Hallom, hogy keresett, tisztázná az ügyet, én viszont nem vagyok rá kíváncsi. Tartsa meg a szavát, aztán keresse a kapcsolatot velem. Persze nem fogok padlót: bő a keretünk, úgyhogy játszunk majd egymás között.”

Révész Attila is indulatos hangulatban volt, amikor meg­kerestük. A Nyíregyháza klubmenedzsere egyrészt ferencvárosi kollégája – véleménye szerint – inkorrekt eljárása miatt, másrészt a péntekre tervezett meccs elmaradása miatt bosszús.

„Már azt sem értettem, milyen megfontolásból kérheti a Fradi edzője, hogy zárt kapus meccset játsszunk – kezdte érvelését Révész Attila. – Valakinek érdemes lenne tájékoztatni az angol szakembert, hogy az ország legnépszerűbb klubjának a kispadján ül, kötelessége kiszolgálni a közönségét. Azért kerestük meg az FTC-t, mert hasonló stílust képvisel, mint a Haladás, és Bobby Davisont is szimpatikusnak találtam, sok gondolatával, energikus mentalitásával is egyetértek. Ám ideje lenne elfogadnia, hogy Magyarországon dolgozik, és azonosulni kell az itteni közeggel. Nem mi kürtöltük világgá, hogy pénteken eljön a Ferencváros, hanem egy hírügynökség. Mivel folyamatosan csörgött a klub telefonja, és érdeklődtek az emberek, igaz-e a hír, úgy döntött a vezetőség, belépőt szed, s a befolyó összeget Kriston Attilának adja. Megdöbbenve fogadtam Bobby Davison kirohanását, próbáltam vele beszélni, és nem értem, miért nem hajlandó fogadni a hívásomat. Pedig felmentünk volna Budapestre is, ha úgy jobb lett volna neki. Sajnos nem én vagyok az első, akivel ilyen kulturálatlanul bánik, több helyről hallottam, hogy önkényesen dönt egy-egy szituációnál, képes egy nappal az előre megadott időpont előtt lemondani egy-egy szereplést. Az a baj, hogy ezzel nemcsak saját magáról állít ki bizonyítványt, hanem a Ferencváros imázsát is rombolja.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik