Zlatko Kranjcar nem kell

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.02.25. 00:33
Címkék
A korábban a horvát válogatott kispadján is ülő Zlatko Kranjcart kikosarazta a Honvéd vezetősége: noha a szakember hajlandó lett volna engedni szokásos fizetési igényéből, a kispesti irányítók visszautasították, mert állítólag közel állnak a megállapodáshoz egy magyar edzővel. Ami biztos: Sisa Tibor szerdán egyeztető beszélgetésre hivatalos.

Folynak a háttérmunkák Kis pesten. A győri edzőváltásnál tapasztaltak most a Honvédnál köszönnek vissza: a tréner menesztéséről szóló döntés percek alatt megszületik, ám az új szakvezetőjelöltek feltérképezése, a kiszemeltekkel való egyeztetések, illetve a kispadért a klubnál kopogtató szakemberek eltanácsolása időbe telik. Mint arról Dragoljub Bekvalac szerződtetése előtt is beszámoltunk, az edzőkeresés során az egyesület vezetői több menedzserrel, edzők képviselőivel veszik fel a kapcsolatot, hogy a klub igényeinek megfelelő embert találjanak a posztra.

Noha a Honvédnál kiszivárgott, hogy Sisa Tibor és Egervári Sándor pótolhatja a hétfőn kirúgott Pölöskei Gábort, kiderült, az elöljárók több vasat is tűzben tartanak: Gács Pál ügyvezető egyeztetett Szabó Tiborral, a Filipovics Vladannal dolgozó korábbi Honvéd-futballistával, aki világhírű edző lehetséges szerződtetését vetette fel.

A horvát válogatott irányítását a 2004-es Európa-bajnokság után átvevő, a nemzeti csapatot a 2006-os németországi vb-re a selejtezőcsoport megnyerésével kijuttató Zlatko Kranjcar nemrég távozott a hazája első osztályú bajnokságában szereplő Sesvete együttesétől, és kész munkát vállalni – akár Magyarországon is.

„Ahogy tájékoztattak, a Honvédnál jó erőkből álló, ám roszszul szereplő csapathoz keresnek edzőt – mondta Zlatko Kranjcar. – Ez pedig kihívást jelent egyszakvezetőnek. Néhány évtized óta benne vagyok már a világ futballjában, és tudom, hogyan kell reagálni, orvosolni a hasonló krízishelyzeteket.”

A korábban többek között a Croatia Zagrebnél és a Linznél edzősködő szakembert láthatóan érdekelte volna a Honvéd kispadja, ám a kispesti vezetőség nem kért belőle… A budapesti egyesület nyilván magas fizetési igénye miatt hátrált meg, hiszen ismert, az ilyen kaliberű trénerek körülbelül nyolc-tízezer euróért vállalnak munkát – más kérdés, hogy a horvát edző hajlandó lett volna piaci értéke alá is menni.

De ha nem Zlatko Kranjcar, akkor ki?

„Több önjelölt is kopogtatott már, és néhány edzővel már tárgyalásban állunk – árulta el Gács Pál. – Pénzügyi lehetőségeink behatároltak, költségvetésünkbe nem minden szakvezető díja férne bele. Hogy külföldi vagy magyar ül-e a padra? Nos, vagyvagy…”

A Honvéd klubházában mindenesetre az a szóbeszéd járja, hogy a vezetőség nagyon közel áll a szerződéskötéshez egy magyar edzővel, akinek az érkezését szerdán bejelentik. Az eddig képbe kerülő jelöltek közül Egervári Sándorral még nem ültek asztalhoz a kispestiek, ám Sisa Tiborral ma délelőtt tárgyalásba kezd George F. Hemingway.

A tulajdonos talán úgy gondolja: ha a legutóbb Diósgyőrben foglalkoztatott tréner elfogadja a feltételeket, garantált, hogy a megállapodás is megszületik.

És a kassza sem ürül ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik