Megyét váltott a tulajdonos

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2009.02.25. 00:33
Címkék

Két egykori NB I-es klub sajátos összefonódása adja a témát mostanában a hevesi és nógrádi megyeszékhelyen. Új tulajdonosra talált ugyanis a korábban befektetőként a Budapest Honvéd FC-t működtető Hemingway Franchise Group Ltd.-vel is hírbe hozott Egri Futball Club Kft. Az NB III-as hevesi egyletnél Ferenczi Béla, a szintén harmadosztályú Salgótarján-Baglyasalja FC elnöke vállalt szerepet.

„A salgótarjáni önkormányzattal nem jutottunk közös nevezőre a folytatást illetően – mondta Ferenczi Béla. – Másként képzeltük el a folytatást, így jobbnak láttam, ha lépek. Ismerve a honi futballviszonyokat, bátran kijelenthetem, hogy sok csapat örülne, ha ilyen önkormányzat állna mögötte, hiszen Eger város vezetősége az elmúlt szezonokban is betartotta ígéretét, és a gazdasági helyzethez képest szerintem maximálisan kiállt a helyi futball mellett.”

Edzőként az SBFC volt trénere, Oláh Béla irányítja a jövőben az Egri FC-t.

„Nyártól olyan csapatot szeretnék kialakítani, amely számára az NB II-es indulás lehetősége jövőre már realitást jelenthet. Amit eltervezek, azt szeretem végigvinni, hangsúlyozva, hogy amit eddig elértem, az kilencven százalékban önerőből sikerült” – tette hozzá Ferenczi Béla.

Salgótarjánban ugyanakkor a helyi önkormányzat vezérletével városi összefogás körvonalazódik az SBFC megmentése érdekében. Az edzői teendők ellátására a gárdát eddig is irányító Kis Károlyt kérték fel, aki néhány héttel ezelőtt a Ferenczi Bélával kialakult nézeteltérése miatt távozott az együttestől. A pro licences szakember ugyan még nem írta alá a szerződését, de elmondta, hogy segédkezik majd a salgótarjáni futball megmentésében.

Az SBFC vezetői az elmúlt napokban serényen dolgoztak az új játékoskeret kialakításán. A helyzetet némileg megkönnyíti, hogy a csapat teljes hátsó alakzata együtt maradt. Ez azért fontos, mert az SBFC az őszi idény 15 mérkőzésén mindössze hét gólt kapott.

A tulajdonosváltáson és alapos vérátömlesztésen áteső tarjáni gárdánál kevés idő maradt az ütőképes csapat kialakítására, ezért a tavaszi idényben egyelőre tisztes helytállást várnak a kék-fehér legénységtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik