Verbálisan már jól futballoznak

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.02.21. 01:39
Címkék
A tucatmeccsek között izgalmasnak ígérkező öszszecsapással nyit a Soproni Liga tavaszi idénye: a tulajdonosváltás miatt kialakult feszültség ellenére kitűnő őszt produkáló Vasas a gyenge első félévét feledtetni igyekvő Honvédot fogadja. Noha papíron a harmadik helyen álló angyalföldi csapat a favorit, a tizenegyedik kispestieket a visszavágás vágya is fűti az első fordulóban elszenvedett hazai 1–0-s vereségért.

Mindketten hosszabb-rövidebb külföldi kalandot követően igazoltak vissza a magyar bajnokságba: Laczkó Zsolt megjárta Görögországot, majd a Leicester Cityben eltöltött kevéssé sikeres hónapok után került tavaly a Vasashoz, Dragan Vukmir pedig a kínai Talian Sitö Szevu csapatában játszott az ősszel, hogy a tavaszt már a Honvédban kezdje el. Az angyalföldi öltözőben a tulajdonosváltás körüli hercehurca is meghatározta a felkészülés hangulatát, Kispesten ugyanakkor a szezon első felében nyújtott gyenge produkció feledtetése volt a téma.

A szezonnyitó Vasas–Honvéd egyébként is pikáns párharcnak ígérkezik: a piros-kékek amellett, hogy igyekeznek az őszihez hasonló kiváló rajtot venni (Honvéd–Vasas 0–1, Vasas–Újpest 4–2), törekedniük kell a látványos játékra, amelynek köszönhetően az olasz tárgyalópartner vagy más befektető felkarolja az egyesületet – a kispestieket pedig a visszavágás vágya, az önbecsülés fűtheti.

Vajon melyik jelent nagyobb motivációt?

„A futballista hiába próbálja, nem tudja függetleníteni magát a klubnál zajló eseményektől – mondta Laczkó Zsolt. – Ugyanakkor kötelességünk tisztességesen felkészülni, s a meccseken úgy kell teljesítenünk, hogy felhívjuk az egyesületre az esetleges szponzorok figyelmét. Az


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik