Igazi csapatember

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.02.21. 01:39
Címkék
A vasárnapi Honvéd–Eger rangadó mellett szombaton is rendeznek fontos összecsapást a pólóbajnokságban, az ötödik Pécs a második Ferencvárost fogadja. A zöldfehérek a nyáron éppen mostani ellenfelüktől igazolták az átlövő Babay Árpádot, aki január végén a válogatottban is bemutatkozhatott.

Ki az a Babay Árpád?

„Elég nehéz rá válaszolni. Talán olyan játékos, aki mindig a csapat érdekeit és nem a sajátját nézi. Igazi csapatember, és megpróbál szombaton is az lenni” – válaszolt a bajnokságban második Ferencváros pólósa. Nem megbántani akartuk a kérdéssel, de amikor Kemény Dénes 26 évesen, viszonylag ismeretlenül meghívta a válogatottba, bizony sokan felkapták a fejüket.

„Tavaly megjelent egy cikk egy pécsi újságban, amelyben már megemlítette a szövetségi kapitány, hogy több meccsen látott játszani, és elképzelhető, hogy az olimpia után megnéz – tekintett kicsit vissza az átlövő. – Az utóbbi időben jól ment a póló, reméltem, tényleg kíváncsi lesz rám. Új időszak kezdődött, Kemény Dénes fiatalít, miközben többen azon gondolkoznak, hogy lemondják a válogatottságot – ennek köszönhetem, hogy a keretbe kerülhettem. Remélem, jelent valamit, hogy január végén Németországban bemutatkozhattam a válogatottban, de sok idő van még addig, mire kiderül, milyen kerettel készül a kapitány a nyári világbajnokságra. Mindenesetre bizakodó vagyok.”

A remek fizikai adottságú (194 cm/97 kg) pólós szerint kiváló helyen van ahhoz, hogy fejlődjön még a játék jó néhány elemeiben, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy továbbra is a nemzeti együttes tagja legyen – többek között azt kérte tőle a kapitány, hogy legyen vagányabb (ő is ezt szeretné), lőjön többet kapura.

A következő alkalom a bizonyításra a szombati Pécs–FTC meccs, amelyen a Fradi újabb értékes pontokat szerezhet az alapszakasz második helyéért zajló Fradi–Honvéd–Eger csatában.

„Pécsen mindig nehéz győzni, nagyon sok csapat megszenvedett már ott a sikerért – mondta a szombati csatáról a nyáron Bóbis Máté társaságában Baranyából a Népligetbe szerződő játékos. – Éppen ezért nem kezeljük félvállról a mérkőzést, de mindenképpen győzni megyünk Pécsre.”

Ha az idény egyik kellemes meglepetését szerző Ferencváros valóban a nagycsapatok közé tartozik (vagy szeretne tartozni), az ilyen mérkőzéseket kötelező megnyernie. „Jó úton haladunk afelé, hogy a Fradi újra a régi Fradi legyen. A Pécs ellen úgy készülünk, mint a rangadókra, de reméljük, nem lesz rangadó a meccs. Szerintem nyerni fogunk” – mondta Babay Árpád, és hozzátette: nagyon szeretett Pécsen vízilabdázni, s reméli, a közönség nagy része nem felejtette el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik