A Stars elkerüli az Alba Volánt

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2009.02.21. 01:39
Címkék

Nagy iramú játék, vérző orr, korai cserét kikényszerítő sérülés hitelesítette a pénteki Ruhr-vidéki derbit, és hogy a futball más típusú szépségei iránt fogékony szurkolók is emlékezzenek majd erre az estére, arról Kevin Kuranyi gondoskodott bravúros góljával. A bizonyos periódusokban elszaporodó átadási hibák híven érzékeltették azt is, hogy a két klub a nyolcadik, illetve a kilencedik helyről várta a mindig különleges összecsapást.

Az első helyzetféleség Hajnal Tamás előtt adódott a 9. percben, ám a Boatenggel kénysze­rí­tőző dortmundi irányító a 16-oson belül lepattant Engelaarról. Odaát Kuranyi fejelt viszonylag szabadon, labdája alig kerülte el a kaput. Hat perccel később jött a szépségdíjas gól, amelynél a Borussia két védőjének is kulcsszerep jutott: Santana és Schmelzer hiába szorította a szögletzászlóhoz Halil Altintopot, végül hagyták beadni a törököt, és a levegőben elnyúló Kuranyi 12 méterről jobbal félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt.

Ha addig nem is, hátrányba kerülve mindenképpen aktivizálnia kellett volna magát a dortmundi támadógépezetnek – ha ezt az egységet nem csupán a Hajnal, Frei kettős alkotta volna valójában. Az energikusan játszó gelsenkircheniek könnyedén semlegesítették e létszámhiányos csapatrészt, közben odaát Kuranyi majdnem lemásolta gólját – ám labdája fölé szállt.

A szünet utáni hatodik percben Hajnal is megcsillogtatta technikáját, a lefejelt labdát 17 méterről ballal kapásból alig lőtte fölé. Jürgen Klopp cserékkel támadóbbá tette a sárga mezes vendégcsapatot, és a 81. percben Mohamed Zidan kiegyenlített: Hajnal is részese volt a hazai 16-oson belüli, kissé esetleges adogatásnak, amelynek végén az egyiptomi csatár ballal 12 méterről a jobb felső sarokba lőtt. Zidan nem sokkal később lapos bombával kísérletezett, de Neu-er gyors vetődéssel megakadályozta, hogy ő legyen az est hőse.

A sokat mozgó, a második félidőben nagy kedvvel játszó magyar légiós tovább nyújtotta jó sorozatát a Schalke ellen: volt klubja ötödik próbálkozásra sem tudta legyőzni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik