Amikor a mennyiség számít

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.02.15. 23:11
Címkék

Öt napot töltött el az Újpestnél az angol West Ham United két játékosa, Tony Stokes és Ashley Miller. A két futballista vasárnap hazautazott, ám könnyen lehet, hogy Tony Stokes a héten már vissza is tér, így a Wolverhamptontól kölcsönkapott Scott Malone mellett újabb szigetországi labdarúgójuk lesz a lila-fehéreknek.

„Az elmúlt napokban a cél a kölcsönös tapasztalatszerzés volt – mondta Sallói István, az Újpest sportigazgatója. – A futballistákat kellemes élmények érték, tetszett nekik Budapest és az újpesti körülmények is. Ráadásul a csapatot is erősnek ítélték meg, bár azon kissé meglepődtek, hogy az edzéseken gyorsabb a játék, mint a meccseken. Mindketten azt mondták, szívesen szerződnének hozzánk. Valódi esélye azonban csak Tony Stokesnak van arra, hogy átigazoljon, Ashley Miller ugyanis tehetséges, de nagyon fiatal játékos. A héten eldőlhet, hogy sikerül-e megegyeznünk a West Hammel.”

Az Újpest keretét mindenképpen bővíteni kell, hiszen a télen többen is távoztak, és egyelőre csak Scott Malone és Simek Péter érkezett.

„Tony Stokes belső középpályás, így rá mindenképpen szükség lehet, hiszen arra a posztra kevés játékosunk van – folytatta Sallói István. – Szerencsére továbbjutottunk a Ligakupában, így igen sok tétmérkőzés vár ránk a tavasszal, márciusban például összesen kilenc, vagyis sok futballista kell ahhoz, hogy minden porondon sikeresek lehessünk. A labdarúgók minősége mellett ezúttal a mennyiség is nagyon fontos.”

A lila-fehérek vezetői az átigazolási szezon közben többször beszéltek arról, hogy a Megyeri úton nem terveznek sok igazolást. Ennek ellenére könnyen lehet, hogy már csak a mennyiségi cél miatt is érkezik még futballista a Megyeri útra.

„A védelem jobb oldalán még mindig csak egy játékos bevethető, vagyis erre a posztra szeretnénk labdarúgót találni – nyilatkozta Sallói István. – Miután a hátvédsorból távozott Lipták Zoltán, Korcsmár Zsolt pedig rövid időn belül másodszor is megsérült, belülre is kell keresnünk még valakit. Törjük a fejünket, és figyeljük a lehetőségeket. Olyan játékosra van szükségünk, aki az első csapatban is szerepelhet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik