BL-szereplő kapus a Lokiban

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2009.02.14. 23:30
Címkék

Három és fél évvel a manap ság már Győrben futballozó Bojan Brnovics átigazolása után újabb olyan szerb labdarúgót szerződtetett a DVSC-TEVA, aki a 2003–2004-es idényben a Partizan Beograd színeiben pályára lépett a Bajnokok Ligájában: a szerb kapus, Djordje Pantics négy évre szóló megállapodást írt alá Debrecenben. Az az idő tájt Lothar Matthäus edzette belgrádiak a Real Madrid, a Porto és az Olympique Marseille mögött a negyedik helyen végeztek csoportjukban, Djordje Pantics négy találkozón lépett pályára – kétszer a Real Madrid, egyszer-egyszer a portugálok és a franciák ellen védte a Partizan kapuját, amely ezen fellépésein két-két döntetlent, illetve vereséget jegyzett, előbbieket nem kis mértékben a most 29 éves játékosnak köszönhetően.

A majdnem két méter magas, százkilós óriás 2007-ig maradt a Partizan szolgálatában, igaz, egy fél idényt – kölcsönben – az Obilicsnél töltött. 2007 januárjában százezer euróért a német másodosztályban szereplő TuS Koblenzhez került, de az év végén továbbállt: 2008 áprilisában a svéd Enköping ajánlatára mondott igent. Huszonhárom bajnoki összecsapáson védte a zöld-feketék kapuját, ám a gólvonalon töltött majd’ kétezer perc (1988) mellé kétgólos kapottgól-átlag párosult, ami azt jelentette, hogy a korábban a Milanban és a Manchester Unitedben is futballozó, harmincszoros svéd válogatott Jesper Blomquistet is felvonultató alakulat a szezon végén kiesett. A Soproni Liga listavezetője a téli szezonban bosnyák, horvát és szlovákiai magyar kapust is tesztelt, mivel Csernyánszki Norbert Pakson folytatja pályafutását, az ősszel a Heartsban kölcsönben szereplő Balogh Jánost pedig végleg megszerezte a László Csaba edzette skót klub. Az első csapat, illetve az NB II Keleti csoportjában érdekelt DVSC-DEAC keretében így három kapus maradt, azaz a tavaszi nyitány előtt a Lokinak igazolnia kellett a posztra.

„Az első együttes Törökországban edzőtáborozott, így Djordje Panticsot, akárcsak a két nappal korábban szerződtetett brazil balhátvédet, Leonardót a DVSC-DEAC edzői stábja tesztelte, mind a ketten pályára léptek a második csapat edzőmérkőzésén is, azaz a kollégáim viszonylag pontos képet kaphattak róluk – mondta HerczegAndrás klubmenedzser. – A játékosokról kapott információk, valamint a DVD-k alapján szerződtettük őket. Mindkét futballistára az első csapatban számítunk. Leonardo most került át Európába, s mivel Leandro a DVSC labdarúgója maradt, honfitársának fél éve lesz alkalmazkodni az itteni körülményekhez, a szerb kapusnak viszont nincs szüksége ilyen hosszú akklimatizációra, azonnal bevethető.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik