Visszavághatnak

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.02.09. 23:19
Címkék
Balszerencsés volt a SzegedBeton VE a LEN-kupa elődöntőjének sorsolásakor, mivel a legnehezebb ellenfelet, a csoportmérkőzések során az Újpestet, a negyeddöntőben pedig a Honvédot búcsúztató orosz Kazanyt kapta.

„Nem elképzelhetetlen, hogy a sorozat leendő győztese állította meg a Honvédot – már csak abban bízhatunk, hogy a Szeged majd revánsot vesz” – ezzel a mondattal fejeztük be a Honvéd–Kazany mérkőzésről szóló tudósításunkat. A említett visszavágási lehetőségre pedig mindössze egy napot kellett várni, mivel az európai szövetség római irodájában ebéd gyanánt az elődöntő (első mérkőzés: február 25. vagy 28.; visszavágó: március 21. vagy 22.) sorsolását „szolgálták fel”. A hírek hallatán a görög Panioniosznál és Szirányi Balázs csapatánál, a spanyol Barcelonánál biztosan nagyon örültek – Szegeden és Kazanyban már kevésbé…

„Csak a sorozat legvégén mentem volna Kazanyba, nem vonz annyira a mínusz tizenöt fokos hideg – jegyezte meg Baksa László, a Szeged kapusa. – A viccet félretéve, talán a lehető legerősebb ellenfelet kaptuk. Ami jó, hogy a Honvédtól talán tudunk videót szerezni, és fel tudunk készülni az ellenfélből, illetve hogy a visszavágó itthon lesz. A szerb Dejan Szavics játéka nagyban meghatározza szereplésüket, de figyelni kell Alekszandr Akszjonovra, aki vasárnap három gólt is lőtt.”

A válogatott kapus szerint a kemény sorozat – a héten az Egerrel és a Honvéddal, hó végén a Kazannyal, március közepén pedig ismét a Kazannyal és a Vasassal mérkőznek – előtt kellő önbizalmat adhat a negyeddöntőbeli továbbjutás, s mentálisan is hasznos lehet a bajnokságban bukdácsoló csapat számára.

„Ezúttal is kétszer vezettünk, majd feljött a Vojvodina, de most álltuk a rohamokat – tekintett vissza Baksa a szombati meccsre. – A bajnokságról tudjuk, nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, a LEN-kupában viszont volt és van is keresnivalónk, így ez a sorozat most nagyobb jelentőségű, mint egy bajnoki. Persze ott is úgy kell szerepelnünk, hogy a meccsek után tiszta legyen a lelkiismeretünk, azonban mivel nem úgy sikerült az ősz, ahogy akartuk, ezért a LEN-kupában vigasztalódhatunk.”

Baksa Lászlóhoz hasonló hangulatban vette fel a telefont Kásás Zoltán edző, aki vasárnap ott volt a Honvéd–Kazany összecsapáson, így első kézből figyelhette meg csapata leendő riválisait.

„Örömmel értesültem a sorsolás eredményéről – mondta ironikusan a szakember. – Vagy-vagy alapon néztem meg a vasárnapi meccset. A Honvéd se lett volna könnyebb, igaz, nem kellett volna annyit utazni. Ők viszont a végén elszórták az előnyüket, pontosan, ahogyan mi szoktuk. Jó néhány nagy testű pólós alkotja a Kazanyt, lomha, de nagyon erős centereik vannak. Szavics a mozgatója a csapatnak, mellette meghatározó még Bjelofasztov, Zakirov és Schertwitis játéka is. Előtte viszont még van egy-két jelentős mérkőzésünk, ezekkel készülhetünk az elődöntőre, amelynek pozitívuma, hogy idegenben kezdjük a párharcot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik