Az utolsó szalmaszál

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.02.08. 01:04
Címkék
Az Euroliga negyedik fordulójában, a D-csoportban az Eger az utolsó szalmaszálat ragadhatja meg Belgrádban, míg a Vasasnak ezúttal a Komjádiban kell hoznia a kötelezőt a Marseille ellen.

Péntek délelőtt indult útnak Belgrádba a ZF-Eger. Annak ellenére, hogy a csapatbusz útközben defektet kapott, Gerendás György este már a Partizan uszodájában tartott edzést. A gárda 14 játékossal kelt útra, s a szakember majd csak a meccs előtt dönt arról, hogy egy mezőnyjátékost vagy Valics Bence kapust hagyja ki – gyaníthatóan utóbbit.

Miután az Eger az első három fordulóban kikapott a Vasastól, majd ikszelt a Marseille-jel és a Partizannal, csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra.

„Sajnos gyengére sikerült az ősz, sérülések, rossz játék következtében nem vagyunk abban a helyzetben, hogy számolgassunk – mondta Gerendás György. –Az esélyeink minimálisra csökkentek. Remélem, képesek vagyunk bravúrra, noha Belgrádban az Egernél jobb csapatok sem tudtak nyerni – a szerbek több éve nem kaptak ki hazai környezetben, a Banjica uszodában. A pontvesztések miatt távol vagyunk a továbbjutástól, a hátralévő három Euroliga-meccs viszont jó felkészülést jelenthet a bajnoki csatákra, ott nagyobb esélyt látok céljaink elérésére. A belgrádi meccsen nem eredményben, inkább a jó játékban gondolkodom. Álljon össze a csapat a rangadókra!”

A szakember visszafogottsága ellenére biztosak lehetünk benne, hogy feltüzelte csapatát, amely a győzelemért száll harcba. A három pont megszerzéséhez nagyjából olyan védekezésre lenne szüksége az Egernek, mint amilyet az itthoni 7–7 alkalmával bemutatott, és ha az akciógólok mellett a fórokat ezúttal jobban használná ki (a Bitskeyben 9/1 volt az előnykihasználási mutató)… Gerendás emellett azt emelte ki, hogy meg kell akadályozni a Partizan lefordulásait.

Bundschuh Erik is óvatos optimizmussal készül az összecsapásra. A válogatottban nemrégiben bemutatkozó, 17 éves védő hangsúlyozta, mivel matematikai esélye még van az Egernek, Belgrádban mindent megtesz a sikerért.

„Főleg a fórokat gyakoroltuk sokat – tudtuk meg a 204 centis pólóstól. – A szerb centereket Egerben sem volt egyszerű tartani, nagydarab játékosok, fizikailag erősebbek, mint a magyarok. Most még gyengébb vagyok náluk, de ügyességgel sok minden megoldható. Amióta bemutatkoztam a válogatottban, nagyobb lett az önbizalmam, és igyekszem minél többet fejlődni – mind védekezésben, mind pedig lövésben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik