Ájulás és amnézia

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.02.06. 00:19
Címkék

Ha igazak a hírek, nagyon csúnya, botrányos és elszomorító események zajlottak szűk egy hónappal ezelőtt a szabadfogású válogatottnál. Szabó-Czibolya Gábor és a nehézsúlyú Aubéli Ottó vitája állítólag tettlegességig fajult.

A 55 kilósok között versenyző szegedi birkózó délelőtt a sporthirado.hu honlapon arról beszélt, hogy egy buta félreértés miatt kezdődött az ügy. Elmondta, Aubélitől kért tanácsot, hogy milyen táplálékkiegészítőket vegyen.

„Ő négy terméket ajánlott, és egy olyan boltot, amely támogatta az ő versenyzését. Én azonban úgy éreztem, hogy ott néhány ezer forinttal megpróbáltak átverni. Később azonban tisztáztuk az affért a tulajdonossal, kiderült, hogy csak félreértésről volt szó. A történtek után Aubéli felhívott, és igencsak durva hangnemben lehordott, miért balhézok, és mit képzelek magamról. Megpróbáltam megmagyarázni a helyzetet, de meg sem hallgatott, lerakta a telefont. Írtam neki egy sms-t, hogy csak félreértésről van szó, és elnézést kérek, a hangnemet viszont kikértem magamnak.”

Szabó-Czibolya szerint ekkor Aubéli azt mondta neki, majd a pénteki edzésen elbeszélgetnek erről. Az ominózus gyakorlásról Szabó-Czibolya csak arra emlékszik, hogy Aubéli közelít felé, majd a Péterfy Sándor utcai kórházban tért magához, ahol agyrázkódással és amnéziával kezelték. Elmondása szerint Gulyás István szakágvezető azt közölte a birkózó édesanyjával, hogy Aubéli rárontott, és összevissza verte, míg a nehézsúlyú azt állította, hogy ő nem bántotta Szabó-Czibolyát, hanem az fejre esett.

Szerettük volna mi is megkérdezni Szabó-Czibolya Gábort az esetről, ám hiába hívtuk a délelőtt még oly bőbeszédű, a történtek után a válogatottságtól visszavonuló birkózót. Végül sms-ben annyit közölt, hogy lezártnak tekinti az ügyet, és nem kíván nyilatkozni.

Gulyás Istvánt a reptéren értük utol, Wöller Gergő és Ligeti Dániel társaságában útban volt egy ankarai versenyre. A vita tényét nem cáfolta, de csak annyit mondott, hogy két felnőtt ember ügyéről van szó, amely kizárólag rájuk tartozik.

Kíváncsiak voltunk a megvádolt Aubéli Ottó véleményére is. A vb- és Eb-bronzérmes birkózó rögtön cáfolta és visszautasította a vádakat, ám ennél többet nem akart közölni, mondván: úgyis mosakodásnak tűnne.

„Nem szeretnék semmilyen nyilatkozatháborúba, sárdobálásba belemenni, én lezártnak tekintem az ügyet” – jelentette ki Aubéli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik