Kedvező helyzetben

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.02.04. 11:09
Címkék
Egy góllal kapott ki a Honvéd Kazanyban (9–8) a LEN-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, ami biztató a vasárnapi visszavágó előtt.

A keddi LEN-kupa-negyeddöntő előtt a Honvéd játékosai kétszer is edzhettek a kazanyi uszodában, miután a csapat már vasárnap este megérkezett az orosz városba, ahol mínusz 15 fokos hideg fogadta a dominósokat.

A magyarok azonban nem fagytak le és meg, sőt már az első ráúszásnál övék lett a labda, igaz, ebből a támadásból csak kontráig jutott a Domino. Az első gólra így sem kellett sokat várni, szépen kijátszott emberfórt követően a fiatal Bátori Bence volt eredményes. Létszámfölényben aztán a két évvel ezelőtti LEN-kupa-győztes sem tétlenkedett, mindkétszer Dmitrij Jelizarov talált be Gergely István kapujába, sőt a második negyed kezdetén Roman Dokucsajev sem hibázott. A Honvéd azonban nem tört meg, és Szivós Márton vezérletével üldözőbe vette a Kazanyt, így a nagyszünetre döntetlen lett az állás.

A térfélcsere után ismét a magyarok kerültek előnybe, de a házigazdák emberfórból, megúszásból és egyenlő létszám mellett is eredményesek voltak, rá-adásul a negyedik negyed elején a szerb Dejan Szavics gólja után már hárommal vezetett a hazai pálya előnyét élvező Kazany, ekkora különbséget pedig nem lett volna könnyű ledolgozni a vasárnapi visszavágó előtt. Szivós tett róla, hogy ne így legyen, második negyedbeli dupláját követően ezúttal triplázott, két előnygólja után az utolsó másodpercben (volt is vita a gól érvényességéről, de a görög, montenegrói bírópáros végül megadta a találatot) szerezte meg saját maga ötödik (!), csapata nyolcadik gólját, és hozta ezzel kedvező helyzetbe a Honvédot.

Ha a szerda délután hazaérkező Domino a vasárnapi visszavágón ledolgozza egygólos hátrányát, a sorozat egyik legnagyobb esélyesét búcsúztatja. Ha nem is szabad biztosra venni a négy közé jutást, a Honvéd hazai pályán képes lehet két góllal legyőzni a jó erőkből álló Kazanyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik