A csilláron is lógnak

ARDAY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLAARDAY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2009.01.31. 23:56
Címkék

A szurkolók már bizonyosan felkészültek arra, hogy fél kettőtől nem a vasárnapi ebédnél ülnek, hanem az FTC– Győr bajnoki meccsen – már ha bírják ülve. Elek Gábornak, a hazai csapat edzőjének elmondása szerint már a mérkőzés előtti utolsó edzésen is kint volt a drukkerek egy része, jelenlétük és kulturált viselkedésük jót tett a légkörnek.

„Bízom benne, hogy a mecscsen a csilláron is lógnak majd, és iszonyatos lesz a hangulat – mondta Elek Gábor. – Tudjuk, hogy nagy győzelmi esélyünk nincs, a világ egyik legjobb csapata a Győr. De ez az egyetlen hely, ahol még elvérezhet az alapszakaszban, ide még az ETO sem szeret jönni. Minél jobb meccset akarunk játszani, küzdeni, harcolni. Minden azon múlik, hiszünk-e abban, hogy ellenfelünk legyőzhető, mert ha nem hiszünk, felesleges kimenni a pályára. Ha viszont szoros lesz a meccs, bármi lehet.”

A Fradinál a balátlövő Zácsik Szandra dereka nem egészséges, ezért napokig nem tudott edzeni.

A január 23-án Győrben lejátszott, Dunaferr elleni bajnoki mérkőzéssel nehéz, megerőltető sorozat vette kezdetét a Győri Audi ETO számára. Nyolc hét alatt 15 (köztük hat BL-középdöntős) mérkőzésen kell helytállnia, vagyis hetente kétszer. A Népligetbe két ízben is ellátogat az ETO, február 18-án Magyar Kupa-negyeddöntőre tér viszsza.

„A Fradi otthon valamennyi csapatra veszélyes, mi is szinte minden alkalommal nagy csatát vívtunk vele – vélekedett Konkoly Csaba, az Audi ETO szakvezetője. – Ezúttal is szoros mérkőzésre számítok, s ennek megfelelően készülünk. Döntő lehet, hogy mennyire sikerül megfékezni a várható gyors lerohanásokat, és fokozottan kell figyelnünk a gólerős játékosok kikapcsolására, a védőmunkára.”

Pálinger Katalin felépült betegségéből, így újra számíthat a játékára Konkoly Csaba. Gondot jelent viszont, hogy a balkezes jobbátlövő, Herr Anita belázasodott, s a mérkőzés előtt dől el, hogy tudjae vállalni a játékot.

A tabellán a címvédő Győrt nyolcpontos hátránnyal követi az FTC, de minden esélye megvan a harmadik hely megszerzésére, és a rájátszásba kerülésre. A Fradi legutóbb 2007. május 27-én, az akkor a bajnoki cím sorsát eldöntő népligeti derbin (37–36) nyert az ETO ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik