Volán: szomorú győzelem

KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.01.28. 01:59
Címkék
Nagy előnyéből egygólnyit a végére is megtartott a Volán, így 4–3-ra győzött a Graz 99ers ellen. Ezzel ellépett az utolsó helyről, viszont matematikailag is eldőlt, hogy lemarad a rájátszásról. A mérkőzés előtt ünnepélyesen visszavonultatták a klub volt csapatkapitánya, Kangyal Balázs 25-ös mezét.

Nehéz szülés volt.

Amikor közvetlenül a második szünet előtt Vaszjunyin Artyom beborult a kapuba, megszerezve az Alba Volán negyedik gólját, azt hitte mindenki, zsebben a két pont. Ehhez képest a harmadik periódusban olykor gyermeki örömöt váltott ki mindenkiből, ha a mieink tilosra tudták ütni a korongot. Szóval rázós volt a vége, de meglett a győzelem.

Pedig az Alba Volán gólra váltotta legelső emberfórját. Döcögősen indult, Palkovics Krisztián lassan és elég tanácstalanul kezelgette a pakkot a bulikör táján, de aztán váratlanul a hálóba rántotta. Így is jó.

Fekete Dániel viszont még nála is nagyobb bombát akasztott a bal felsőbe, jóformán a semmiből. Aztán duplázott, a jég, a kapuvas és az ütők rengetegében flipperező korong ugyanis róla hullott végül a kapuba. Mi tagadás, a jelenlévőknek ez a vicces gól jobban tetszett, mint amit Szuper Levente kapott saját tarkójáról ugyanebbe a kapuba nemrég.

Amúgy is az AV volt a kezdeményezőbb, Hetényi Zoltán legfárasztóbb perce az volt, amikor hosszan spárgázva nyújtott. Hanem aztán lett dolga bőven, miután Nick Martens égbekiáltó hibája nyomán szépített és belelkesedett a Graz. Záporoztak a lövések mindenhonnan, de a Jason Guerriero mellett szintén a betegágyat nyomó Szuper helyett védő ifjú fogott mindent.

Majd jött az a bizonyos negyedik. A csapat éppen kibekkelt harminckilenc másodperc kettős és még egy kis szimpla emberhátrányt, mire Sofron István beugrott a padról, belepiszkált egy korongba, elindult a szélen, a középre tett pakkját meg Vaszjunyin átvitte a gólvonalon. Erről ő maga nem tudott, mert közben beesett a kapuba, de lélektanilag a legfontosabb pillanatban, közvetlenül a második szünet előtt vitte be az újabb, az említettek okán döntőnek tűnő találatot.

Előtte úgy „libikókázott” a meccs, hogy megtippelhetetlen volt, a Graz zárkózik-e fel mínusz egyre, vagy a mieink lőnek még egyet. Utóbbi jött be, de a finis így is szorongósra sikeredett.

Hetényi utánavetődött egy korongnak, de azt nem láthatta, hogy kapuja mögül jön egy rivális, aki el is vitte előle a pakkot, mielőtt az üres kapuba emelt volna. Hetényi kapott egyet a rövidbe is, és jött a 99ers, mint a veszedelem.

De összezárt a csapat, Hetényi is védett még fontosat, és csak kiszurkolta a csarnok, hogy a ceremónia miatt könnybe lábadó szemmel elköszönő Kangyal Balázs megünneplése után az eredménynek is örülhessen.

A volt csapatkapitány menynyezetre akasztott óriásmeze pedig győztes meccset „látott” először.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik