Fiatalok, ti nem tudtok focizni!

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.01.26. 02:01
Címkék
Egy hónap múlva rajtol a Soproni Liga tavaszi idénye, s bár a csapatok felkészülése javában tart, a klubok már túl vannak az első edzőmeccseken, tető alá hozták a tervezett igazolások egy részét, s hazatértek, vagy éppen indulni készülnek edzőtáborozni. Noha az előkészületi mérkőzések eredményéből nem érdemes sok mindenre következtetni, egy-két együttes találkozója előrevetítheti a klub tavaszi formáját: a Dragoljub Bekvalac vezette Győri ETO előbb megverte a Nitrát, majd csúnya zakót kapott az Artmediától.

peltettem volna a tavasszal. Ezután a produkció után azonban jobban teszem, ha távolságtartó leszek a fiatalokkal szemben – nem büntetem meg őket, nem küldöm világgá a srácokat, visszakerülnek a korosztályos csapathoz vagy a második együttesnél kapnak lehetőséget. Hétfőn összeállítjuk a törökországi edzőtáborba utazó keretet, és lehet, hogy egykét, az Artmedia ellen botrányosan muzsikáló ifjú lemarad a túráról. Aki viszont utazik, ne számítson nyaralásra: két hét nagyon kemény munka vár a keretre.”

A győri fiatalok tehát nem éltek a lehetőséggel, a legnagyobb leszúrást mégis egy tapasztalt, Magyarországon és az ETO-ban már bizonyító játékos kapta, kapja nap mint nap – jóllehet, azokat az elmarasztaló megjegyzéseket, amiket Dragoljub Bekvalac megfogalmazott a vereséget követően, illetve azok a kritikus mondatok, amelyek az edzéseken hangoznak el, valójában csak Bojan Brnovics számára érthetőek...

„Kicsit olyan a helyzet, mintha minden leszúrást nekem címezne a vezetőedző – mondta Bojan Brnovics, jelezve: nem csak előnyt jelent, hogy közös nyelvet beszél a trénerrel. – Az edzéseken is, ha büntet, rám nézve mondja el a szankciót, én pedig olykor megfeledkezem ezeket továbbítani a társaknak, elkezdem nyomni a fekvőtámaszokat, a többiek pedig csak figyelnek... A szombati meccsen is minden utasítást, bekiabálást nekem címzett a mester, de nem olyan egyszerű lefordítani és átadni azokat a bíráló szavakat, amiket mond. Kínos volt az Artmedia elleni vereség, persze tudni kell, félcsapatnyi alapember hiányzott tőlünk. Dragoljub Bekvalac is felemelte a hangját, ideges volt, de azt is említette: örül, hogy most történt velünk ez a szégyen, nem pedig a szezonrajt után, mert így tudja, miben kell javulnunk. Az elmúlt hetekben rengeteg információt kaptak a labdarúgók, az edző nagyon alapos ember, hatalmas a taktikai repertoárja, amelynek átadása időbe telik. Az edzések is intenzívek, ám meg sem közelítik azt, ami Törökországban vár ránk. Ismerem Dragoljub Bekvalacot, és joggal számítottam gyilkos első hetekre, ám eddig visszafogottabb a munka, ám az edző jelezte: napi három edzéssel »kedveskedik« majd nekünk a túra során.”

Méghogy a magyar futballisták túl vannak a nehezén! Ráadásul Győrben a következő időszakra jelzett kínzás tervezett volt, ám egy esetleges Szpartak Moszkva, vagy Sturm Graz elleni K. O. átírhatja a forgatókönyvet.

Ismerve Dragoljub Bekvalac szigorát, ennek aligha örülnének az ETO-játékosok.

A mezőny többi résztvevőjéről keddi számunkban olvashatnak

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik