Fiatalok, ti nem tudtok focizni!

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.01.26. 02:01
Címkék
Egy hónap múlva rajtol a Soproni Liga tavaszi idénye, s bár a csapatok felkészülése javában tart, a klubok már túl vannak az első edzőmeccseken, tető alá hozták a tervezett igazolások egy részét, s hazatértek, vagy éppen indulni készülnek edzőtáborozni. Noha az előkészületi mérkőzések eredményéből nem érdemes sok mindenre következtetni, egy-két együttes találkozója előrevetítheti a klub tavaszi formáját: a Dragoljub Bekvalac vezette Győri ETO előbb megverte a Nitrát, majd csúnya zakót kapott az Artmediától.

Gondolhatnánk, hogy az élvonalbeli csapatok felkészülése a fárasztó, erőnléti fejlődést elősegítő szakasz után, egy hónappal a Soproni Liga tavaszi nyitánya előtt átalakul, és lazább tempó, játékosabb gyakorlatok várnak a labdarúgókra. Ezzel szemben hiába vannak túl az első edzőmecscseken az együttesek, hiába kezd kialakulni a végleges keret, s hiába utaznak edzőtáborozni ideális környezetbe, itt-ott csak most következik a munka java.

Győrben a törökországi, kéthetes túra alatt ígéri a téli időszak legkegyetlenebb napjait Dragoljub Bekvalac – s a könyörtelen edzésmunkának semmi köze a csúfos pozsonyi pofonhoz. Az új szerb vezetőedző irányította ETO az első előkészületi mérkőzésén meggyőző játékkal 4–0-ra kiütötte a Nitrát, szombaton az Artmedia vendégeként beleszaladt egy durva, 6–0-s vereségbe. Igaz, a zöld-fehéreknél több alapember nem kapott lehetőséget, ám a fiatalok szerepeltetése tervszerű volt, Dragoljub Bekvalac nemzetközi riválissal szemben akart meggyőződni a tehetségesnek tartott labdarúgók képességeiről. Nos, mint azt vasárnap délután a Nemzeti Sportnak elárulta: roppant mód csalódott a győri fiatalokban.

„Bosszús és elégedetlen vagyok a szombati meccs eredménye miatt, ám ami ennél is fájóbb: hatalmasat csalódtam az összecsapáson számításba vett fiatalokban – mondta a vasárnapot Szerbiában, újszülött lányunokáját ünneplő családja társaságában töltő Dragoljub Bekvalac. – Edzői munkám, felfogásom egyik sajátja, hogy minden csapatomnál bátran nyúlok a fiatalokhoz, figyelem tehetségeink fejlődését, és megpróbálom őket beépíteni a legjobbak mellé. Ez volt a tervem Győrben is, találni egy-két olyan ifjú futballistát, akit fel tudok építeni, úgy formálni a játékát, hogy az hasznára válljon az ETO-nak. De sajnos lyukra futottam! Nem tetszettek a srácok, nem tudták felvenni a ritmust, vérszegénynek tűntek. Nem elvtelen módon hajtom a fiatalítást, ha egy idős, harmincas évei közepén járó labdarúgó teljesítménye túlszárnyalja a tinédzserét, nem lesz hátrányban a fiatalabbal szemben, de bevallom: egy-két, akadémiáról felhozott fiút örömmel szere- >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik