Ez még nagyon kevés

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2009.01.26. 02:01
Címkék

Az ország egyik legszebb sporttelepén, Budafokon Simon Antal jön velünk szembe elsőként. Ha egy évvel korábban, hasonló párosítás esetén találkozunk, akkor elmondhattuk volna, máris összefutottunk a vendégcsapat edzőjével – ám mert a találkozót most játszották, csak azt állapíthattuk meg: az MTK NB II-es együttesét irányító szakember nemcsak Végh Zoltánékra kíváncsi, hanem a korábban a keze alatt dolgozó labdarúgókra is. Vasárnap ugyanis a második vonalban remekül szereplő (a Keleti csoportban negyedik helyezett) Ceglédi VSE volt a bajnoki címvédő ellenfele, márpedig a 2007–2008-as bajnokság tavaszi idényében Simon Antal még a Cegléd szakmai munkájáért felelt. Mivel a fővárosi gárda csütörtökön Ligakupa-meccsen fogadta a Haladást (a párharc gól nélküli döntetlent hozott), az a furcsa helyzet állt elő, hogy az MTK ebben az esztendőben előbb játszott tétmeccset, mint egy szimpla felkészülési találkozót…

Míg a csapatok a pályán melegítettek, a házigazda szakmai igazgatója, Garami József a kispad mellől nézte a futballistákat. A kérdésre, hogy mi újság van, azt felelte: „Vannak hiányzóink. Különösen Kanta József, Pál András és Urbán Gábor kiesése jelent problémát. Aligha kell bizonygatnom, ha ők pályán vannak, jóval hatékonyabb a játékunk.”

Felesleges volna a hetvenedik évében járó mesteredzővel vitatkozni. Nevezett három labdarúgó egyértelműen alapember a Hungária körúton, a kék-fehérek támadójátékának a hatékonysága elsősorban rajtuk áll vagy bukik. Közülük Urbán Gábor lassan játékra kész állapotban lesz, Kanta József hat hónap kihagyást követően a jövő héten már visszatérhet, ugyanakkor Pál András a bajnoki rajtra még nem lesz hadrafogható. De ő is gőzerővel készül a visszatérésre: naponta egy órát gyógytornázik, aztán egy órát foglalkoznak a sérült bokájával az uszodában, majd az erőnléti tréner, Somodi László tart neki kétórás speciális foglalkozást. Ebből talán az is kiderül, a sérült játékosok sokszor többet dolgoznak, mint egészséges társaik.

Ami pedig magát a mecscset illeti, az MTK rengeteg helyzetet alakított ki az ezúttal felforgatott összeállításban futballozó vendégtizenegy ellen, ám a lehetőségek sokáig menetrendszerűen kimaradtak. Az iram nem volt az igazi, amit Garami József sem hagyott szó nélkül: „Holnap már nem kell regenerálódni, ez a mérkőzés ugyanis legfeljebb regeneráló edzésnek felel meg. Hétfőn megpörgetem őket, mert ez a teljesítmény kevés.”

Aztán Pátkai Máté megszerezte a fővárosi gárda első idei találatát, majd a fordulást követően a helyzetkihasználás is javult. A vége gólzáporos MTK-győzelem lett, ám azt látni kell, az előrelépés érdekében a több futás, a nagyobb koncentráció elengedhetetlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik