Szorító tartozások

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.01.22. 00:55
Címkék

Négy csapat tartozik a Magyar Labdarúgó-szövetségnek: a Kecskemét 750 ezer, a Nyíregyháza 1 millió 265 ezer, a REAC 870 ezer, a Siófok pedig 390 ezer forinttal adósa az MLSZnek. A Balaton-partiak helyzete azért is különleges, mert a klub tulajdonosa, Nemes Ferenc egyben a szövetség alelnöke.

„Nem is értem az egészet, mert megegyeztünk, hogy addig az MLSZ nem foglalkozik ezzel az üggyel, amíg a marketingbevételeket nem osztja szét – mondta Nemes Ferenc. – Elismerem, hogy a Siófok tartozik, csütörtökön ki is egyenlítjük a számlát. Ugyanakkor azt sem feledhetjük el, hogy a klubok egyelőre egy fillért sem kaptak a tévés jogdíjból, pedig az is jár. Azért az is érdekes, hogy egy ilyen hír előbb jelenik meg a szövetség internetes oldalán, mint ahogy a klubok megkapnák a hivatalos értesítést.”

A vitatott összeghez nem juthatnak hozzá a csapatok, mivel a felette rendelkező Football Duó Kft. ellen felszámolási eljárást kezdeményezett az APEH. Ha a cég kifizetné a pénzt, fedezetelvonásnak minősülne, és súlyos következményei lehetnének. Az MLSZ követelését Nyíregyházán, a REAC-nál és Kecskeméten is elismerik, ám mindenhol a tévés pénzekre hivatkoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik