Időn túl lőttek gólt a szerbek Egerben

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.01.20. 23:50
Címkék
Nagy vihart kavart a szombati Eger–Partizan (7–7) Euroligamérkőzésen esett ötödik, vitatott belgrádi gól. A videofelvétel megtekintése után kiderült, Sztefan Mitrovics időn túl talált be Szécsi Zoltán kapujába.

Kifejezetten jól játszott az Euroliga harmadik fordulójában az Eger a Partizan elleni összecsapáson. Gerendás György együttese végig vezetett, ám a hajrában a szerbek döntetlenre mentették a találkozót. A bírói ítéleteket mindkét oldalon többször is vitatták a felek, a legnagyobb visszhangot a belgrádiak ötödik gólja váltotta ki: a szerbek Sztefan Mitrovicsnak játszottak be egy labdát, amelyet a kapujából kiúszó Szécsi Zoltán messzire elütött, miközben a Partizan támadóidejéből már csak kéthárom másodperc volt hátra. A zsűri úgy látta, az egrieké lehet a labda (de még nem volt a birtokukban), ezért újraindították az órát, miközben a támadóidő lejártára számító, csodálkozó hevesiek mellett Mitrovics az üres kapuba dobta a labdát.

Az eset után Gerendás György hiába reklamált hevesen, mivel a duda nem szólalt meg, érvényes volt a gól, pedig az óra újraindítása miatt a Partizan támadása harminc helyett nagyjából 33 másodpercig tartott. Az egrieket a mérkőzés videofelvételének megtekintése is megerősítette véleményükben.

A nemzetközi mérkőzéseken az ellenőrt és a két játékvezetőt az európai szövetség delegálja, a többi hivatalos személyről (időmérő, jegyzőkönyvvezető vagy gólbíró) a házigazdák gondoskodnak. Magyarországon a hazai szövetség küldi őket a mérkőzésekre. Halmos R. Péter, az egriek ügyvezetője elmondta, nem is az a problémájuk, hogy nem nekik kedveztek – pedig jó néhány külföldi uszodában jellemző, hogy a vendégek gyakran csak 27-28 másodpercig támadhatnak –, hanem még őket sújtották a döntéssel.

„Nincs okunk szándékosságot vagy rosszindulatot feltételezni – hangsúlyozta az ügyvezető. – A következő hazai Euroliga-mérkőzéseken azonban nem kérjük a pestiek közreműködését, egri versenybírókból alakítjuk ki a zsűri összetételét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik