Nem bírták a végét

KÁLDOR ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.01.19. 01:41
Címkék

A szurkoló számára nincs távolság! Immár a harmadik Volánmeccsen találkozhattunk egy középkorú házaspárral, amely a kaliforniai Long Beachből látogatott el Fehérvárra Nathan Martz kedvéért. A támadó nevével ellátott mezbe öltözött Mr. Jones nem tagadta, hogy pályafutása kezdetétől figyelemmel kísérik az amerikai légiós karrierjét. Más kérdés, hogy Martz, akárcsak a pénteki, az Olimpija Ljubljana elleni EBEL-összecsapást, a Linz székesfehérvári vendégjátékát is kénytelen volt betegsége miatt kihagyni.

Gyilkos iramban kezdődött a meccs, a Linz korán előnyhöz jutott Robert Lukas góljával. A Volán azonban űzte-hajtotta ellenfelét, s a 8. percben Fekete Dániel ritkán látható felső sarkos bombája mattolta a liga egyik legjobb kapusát. Persze azért ne feledkezzünk meg Szuper Leventéről sem, aki továbbra is ragyogó formában véd, s nem kis része volt abban, hogy a Volán jól tartotta magát a liga harmadik helyezettje ellen. Egészen a 28. percig, amikor elég volt egy kis kihagyás, ráadásul emberelőnyben, amit kíméletlenül kihasznált Matthias Iberer. A lelátón a sérült Jason Guerriero sapkáját mélyen homlokába húzva figyelte társait, akik a folytatásban egyremásra dolgozták ki a helyzeteket – eredménytelenül. Nem vitás, hiányzott a fehérváriaknál az apró termetű amerikai, aki azon kevés légiós közé tartozik, aki eddig bizonyította, érdemes volt Fehérvárra hozni.

A második szünetben többen még a melegedőben teáztak – ők nem láthatták a záró harmad rémálomszerű kezdetét. Szinte minden előzmény nélkül iratkozott fel a góllövők közé Martin Grabher Meier, aki Ray Dilauro passzát vágta a Volán ketrecébe. Ezzel lényegében el is dőlt a meccs, a Volán akármennyire is harcolt, már nem tudott újítani – a vendégek voltak annyira rutinosak, hogy nem engedték közelebb férkőzni a végére kissé szárnyaszegetté váló fehérváriakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik