Megvan a közös hang

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.01.14. 00:58
Címkék
A magyar vízilabda-válogatott hétfői tréningjén nemcsak a játékosok között fedezhettünk fel új arcokat, hanem a Kemény Dénest segítő szakmai stábban is. A kapitány másodedzője Kásás Zoltán helyett immár Bíró Attila.

Az újdonsült másodedző, a „ci vilben” az OSC együttesét irányító Bíró Attila egyelőre még csak szóban egyezett meg Kemény Dénessel és a szövetség vezérkarával, de hétfőn már pirosfehér-zöld pólóban vezényelte a gyakorlás rá eső részét a férfi vízilabda-válogatottnak. Persze ez még csak edzésfelszerelés, de mint elmondta, mire kialakul a keret az első mérkőzésekre, addigra neki is teljes válogatott kollekciója lesz.

Kemény Dénes folyamatosan tartja a kapcsolatot a klubedzőkkel, és decemberben vetette fel, hogy ha úgy alakul, érdekelne-e a válogatott melletti munka. Természetesen igent mondtam – avatott be a 42 esztendős, egriszármazású Bíró Attila új munkájának részleteibe. – Voltam már játékosa a kapitánynak, amikor Comóban edzősködött, akkor egy nyári, svájci bajnokságban szerepeltünk közösen, és aranyérmet is nyertünk.

Milyen érzésekkel vágott neki a munkának?

Hatalmas ambícióval. Jól ismerem a csapatot és a magyar mezőnyt, bizonyára ez is érv volt mellettem. A mostani keretből már többen voltak játékosaim: klubszinten is, illetve a 2007-es universiadén szereplő válogatottban.

Egy edzés alapján mit lehet mondani, mennyire fogadták el a játékosok?

– Úgy érzem elfogadtak, márcsak az életkorom miatt is, hiszen nincs köztünk olyan sok év. Emiatt nem aggódom, megvan a közös hang.

Több gyakorlatot is ön vezényelt a hétfői tréningen. Milyen a munkamegosztás a válogatottban?

Ezt mindig az edzések előtt dől el, megbeszéljük, kinek a feladata az úszás, a lábtempó vagy éppen a védekezés felügyelete.

Korábban milyen kapcsolatban volt a kapitánnyal?

Gyakran beszélgettünk, többször is kikértem a véleményét bizonyos kérdésekben, és kiderült, hasonló nézeteket vallunk, hasonlóan gondolkozunk a vízilabdáról.

Csapatából, az OSC-ből ajánlott valakit Kemény Dénesnek?

– Nem. Félamatőr együttesa miénk, de kérdezgetett több játékosról is. Főleg azokról, akik kevésbé vannak szem előtt, a pécsiekre, Gárdonyi Andrásra, Kovács Gáborra és a betegség miatt a mostani összetartásról hiányzó Czigány Károlyra vagy a szolnoki Pásztor Mátyásra gondolok.

A válogatottnál végzett munka összeegyeztethető a klubedzősséggel?

Igen. Lesz ugyan némi átfedés, de ez nem okozhat gondot.

A különböző fórumukon néhányan fanyalogtak, hogy olyan edzőt vett maga mellé a kapitány, aki az ob I alsóházában szereplő csapatot irányít.

Hozzám nem jutottak el ezek a hangok, és nem is hiszem, hogy csak ezen múlna, milyen edző vagyok, ráadásul korábban a Ferencvárossal már voltam bajnoki harmadik és negyedik helyezett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik