Vége, elfogyott a türelmük!

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2009.01.13. 00:53
Címkék

Mondhatnánk azt is, a korábbihoz hasonló módon folytatódott a felkészülés Diósgyőrben, de mégsem tesszük ezt. Azt ugyanis napok óta tudni lehet, hogy a DVTK labdarúgóinak elegük van a hitegetésből, éppen ezért január 12-én, hétfőn szeretnének végre jogos jussukhoz jutni, vagy legalábbis egyértelmű választ várnak arra, a klub mikor rendezi a velük szemben fennálló tartozást. Nem vitás, a játékosok követelése jogos, és még csak azt sem lehet állítani, hogy ne lennének tekintettel a klub nehéz anyagi helyzetére. A járandóság kifizetésére csak decemberben három határidőt jelöltek meg a vezetők, ám nem teljesítették az ígéreteiket, és a kerettagok pénz nélkül maradtak a felkészülés kezdetén, majd egy héttel később is. Aligha járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, nincs könnyű helyzetben az együttest irányító vezetőedző, Sisa Tibor, akinek ilyen körülmények között kellene a lehető legjobban felkészítenie a játékosokat a tavaszi folytatásra...

„Egyetlen rossz szavam sem lehet a labdarúgókra, valamennyien zokszó nélkül teszik a dolgukat – utalt a rá bízott futballisták profi szemléletére a hétfő délelőtti tréninget követően Sisa Tibor. – Edzőként azzal kell törődnöm, hogy a kerettagok a lehető legjobban dolgozzanak, azonban nem vitás, valamennyien elbizonytalanodtak az állandó ígérgetésektől. Nem tudom, mennyi fér még náluk a pohárba, azonban biztos, hogy egy újabb ígéret nem jönne jól...”

A magyar edzői kar rengeteg kritikát kap, azonban nehezen hihető, hogy mondjuk José Mourinhónak vagy valamelyik kevésbé neves kollégájának olyan körülmények között kell dolgoznia, mint a DVTK aktuális edzőjének. Sajnos Diósgyőrben a vezetők képtelenek olyan helyzetet teremteni, amelyben az edzőnek csak a szakmával kell foglalkoznia – így pedig nem lehet egyről a kettőre jutni.

Amúgy a játékosok a délutáni foglalkozás előtt és után is hiába várták a vezetőket, még csak újabb ígéretet sem kaptak. A megbízott csapatkapitány, Tóth Mihály arra a kérdésre, hogy ebben a helyzetben mi lesz a következő lépésük, egyértelmű választ adott: „Elfogyott a türelem, ezt csapattársaim nevében mondhatom.”

Hogy ez mit jelent?

Noha információnk szerint a klub ügyvezetője, Dlusztus Imre kedden ott lesz a diósgyőri öltözőben, a futballisták már nem a magyarázatokra kíváncsiak. Hozzávetőleg tizenöt labdarúgó távozni készül, ha nem lesz utalás, és nem elképzelhetetlen, hogy közülük többen szerdán már nem öltöznek szerelésbe...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik