Horvátországba utazunk!

KOVÁCS GÁBOR jelenti LendvárólKOVÁCS GÁBOR jelenti Lendváról
Vágólapra másolva!
2009.01.12. 23:29
Címkék

Győzött a házigazda szlovénok ellen is a magyar női válogatott a lendvai világbajnoki selejtezőtorna utolsó fordulójában, így a május-júniusi második körben Horvátországba utazhat.

„Elértük a célunkat, és a rendelkezésre álló rövid idő alatt elvégzett munkával is elégedett vagyok – kezdte az elmúlt másfél hét értékelését Ludvig Zsolt szövetségi kapitány. – A játékosok jó formában érkeztek az edzőtáborba, és sikerült is megőrizniük a tétmeccsekig. Abban bízunk, hogy amikor májusban, a bajnokságok befejezése után készülünk majd a második körre, szintén jó teljesítményre lesznek képesek a lányok.”

Adódik a kérdés: mi az, amiben előre kell lépnünk, hogy felvehessük a versenyt az acélosabb együttesekkel is? A szakember szerint ehhez nem kell sok, csak végre egyszer a fontos mérkőzéseken is mindenkinek a legjobbját kellene nyújtania.

„A mostani produkció mindig benne van a csapatban, hiszen jó képességű játékosokból áll, a kulcsembereink szinte mind színvonalas külföldi bajnokságban edződnek – magyarázta Ludvig. – Arra lenne szükség, hogy a nálunk erősebb válogatottak elleni tétmeccseken ketten-hárman hozzá tudjanak tenni valami pluszt a játékhoz, és extra teljesítménnyel rukkoljanak ki. Az utóbbi időben többször is közel voltunk már a bravúrhoz, ám valamin mindig elcsúsztunk. Most úgy vágtunk neki az utolsó mérkőzésnek, hogy nem számolgattunk, nem taktikáztunk, hanem győzni mentünk ki a pályára. Ez sikerült is! A küzdőszellemmel és a nyitásfogadásunkkal, valamint az ebből indított támadásaink hatékonyságával elégedett vagyok, ezek mindenképpen pozitív jelek a jövőre nézve. Májusban, amikor több időnk lesz együtt készülni, illetve a Savaria-kupán felkészülési találkozókat is vívhatunk, még tovább javulhatunk majd” – mondta kicsit előre is tekintve a kapitány.

Az első helyen végző magyarok Horvátországban folytathatják a következő körben a házigazdák, valamint a szlovákok és a belgák ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik