Végre megvan a továbbjutás!

KOVÁCS GÁBOR jelenti LendvárólKOVÁCS GÁBOR jelenti Lendváról
Vágólapra másolva!
2009.01.11. 00:38
Címkék
Okosan, magabiztosan játszva a bosnyákokat is legyőzte a magyar női válogatott. A könnyed siker azt jelenti, hogy továbbjutott csoportjából, már csak az a kérdés, hol folytatja.

Noha többen is sérüléssel küsz ködnek a magyar csapatban, a bosnyákok elleni mérkőzésről senki sem akart hiányozni – Ludvig Zsolt szövetségi kapitány számíthatott a derekával bajlódó Horváth Dórára, a térdét fájlaló Filipovics Anitára és a kisebb combizomhúzódást szenvedő Dégi Barbarára is.

Az már a pénteki bosnyák–szlovén találkozón kiderült, hogy a bosnyák társaság korántsem olyan rossz csapat, mint amilyennek előzetesen leírták: játékosai a mezőnyben lelkesen védekeztek, Brancika Mihajlovic személyében pedig rendkívül tehetséges, csupán 17 éves kettesütőjük van.

„A videózás során a nyitások fontosságára és Mihajlovic ütéseinek elemzésére fektettük a legnagyobb hangsúlyt – mondta

még a mérkőzés előtt Ludvig Zsolt. – Részletesen megbeszéltük, mikor kire kell nyitni, a blokkunkat pedig a szokásosnál egy kicsit beljebb hoztuk, mert Mihajlovic szinte csak keresztet ütött a pénteki találkozón. Ha jó lesz a nyitásfogadásunk és pontosak lesznek a bejátszásaink, centerposzton könnyedén megnyerhetjük a mérkőzést.

A találkozó igazolta a szakvezető elvárásait: végig nagyon odafigyelve, jól koncentrálva játszott a magyar csapat, fogadásai pontosak voltak, és ezúttal a támadásban is hatékonyan teljesített. A centerposzton Filipovics Anita, míg a szélen Héjjas Valéria és Horváth Dóra rendkívül jól játszott, három kezdőjátékosunk remek teljesítményével pedig nem veszíthettünk a szimpatikusan küzdő, de gyengébb játékerőt képviselő bosnyákok ellen. Az esti meccsen aztán az is eldőlt, hogy a győzelem továbbjutást ér, hiszen a szlovénok legyőzték az osztrákokat, így a vasárnapi magyar–szlovén csata már „csak” a csoportelsőségről dönt.

További eredmények: Szlovénia–BoszniaHercegovina 3:0 (22, 15, 13), Szlovénia–Ausztria 3:0 (20, 15, 18)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik