Próbajáték Rostockban

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2009.01.08. 00:25
Címkék

Noha hétfő délelőtt még tréfából ugratták a REACpályán körözgető Lisztes Krisztiánt azzal, hogy „bundeszliga kettő…”, szerdára lekonyult az oldalvonalnál nevetgélők szája széle. A rákospalotaiak 32 esztendős játékosa ugyanis Németországba utazott, hogy néhány napig a másodosztály 15. helyén szerénykedő Hansa Rostock csapatával készüljön, s a körülményekkel ismerkedjen.

„Korábbi brémai csapattársa, egyben jó barátja, a vezetőedző Dieter Eilts hívta meg – árulta el Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója. – Az ősszel láthatta mindenki, hogy Lisztes Krisztián teljesen egészséges, így nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a német másodosztályban folytassa pályafutását. Szerződése a nyáron jár le, és bár minden pusztán megegyezés kérdése, túl korai lenne bármilyen konkrétumról beszélni.”

Viszont tény, hogy Lisztes Krisztián neve annyi idő elteltével is jól cseng Németországban. A próbajáték híre az elismert szaklap, a Kicker internetes változatának nyitó oldalára „repítette” az 1996 és 2006 között Stuttgartban, Brémában és Mönchengladbachban megforduló (az élvonalban 206 mérkőzésen húsz gólt szerző) középpályást.

„Két forduló volt hátra az őszi szezonból, amikor megkeresett Dieter Eilts – mondta el a szerdai edzés után Lisztes Krisztián. – Akkor nem tudtam jönni, mert gond volt a vádlimmal. Talán jelent valamit, hogy most itt vagyok, de pénzről és másról sem beszéltünk még a vezetőkkel. Nem ragaszkodom hozzá, hogy mindenáron külföldre szerződjek, ám ha szeretnének megtartani, s előnyös ajánlatot tesznek, akkor élni szeretnék a lehetőséggel. Nem hoztam magammal sok holmit, úgy terveztem, vasárnapig maradok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik