Megkoronázták!

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.01.08. 00:25
Címkék
A tekintélyes amerikai Swimming World Magazine decemberi számában a háromszoros olimpiai bajnok Biros Pétert választotta meg az év játékosává. Az egyéni sikereket az idén halmozó klasszis Kásás Tamás és Kiss Gergely után a harmadik magyar pólós, aki ebben az elismerésben részesült.

Akárcsak az európai szövetség (LEN), az amerikai Swimming World Magazine is a holland Danielle de Bruijnt és a magyar Biros Pétert választotta az év vízilabdázójának. A tekintélyes tengerentúli lap cikkében kiemeli, több kiváló teljesítmény akadt 2008-ban, azonban a sorozatban harmadik olimpiai aranyát nyerő magyar válogatott mindent vitt, így kézenfekvő volt, hogy a hat háromszoros győztes közül választanak valakit. A választás a ZF-Eger játékosára, Biros Péterre esett, akivel kapcsolatban a csütörtöki kerethirdetés előtt még nem tudni, hogy a válogatottban is folytatja-e pályafutását.

Gratulálok az újabb díjhoz, de mit szól hozzá?

Nem volt az eszemben, hogy van ilyen cím – kezdte Biros Péter. – Természetesen örültem neki, hogy az illetékesek rám gondoltak.

Mit jelentenek önnek az egyéni elismerések?

Jólesnek, de ott a de. Ha nem nyertünk volna olimpiát, ezek amolyan vigaszdíjnak számítanának. Gondoljunk a nagy konkurens szerb csapat egyik játékosára, aki minden díjat besöpört, ám alig nyert valamit.

Alekszandar Sapicsra gondol?

Ilyen sorsra például nem akartam jutni. A díj közös, a csapaté és a stáb tagjaié, akik segítik a munkánkat.

Beköltöztek az új egri házukba, igaz?

Így van. Kívül még vannak dolgok, amik hiányoznak, de belül teljesen kész. Élvezzük, hogy van hely mindenre, mindenkinek van élettere. Jól érezzük magunkat benne.

Van külön helyük a lakásban az érmeknek, díjaknak?

Van, de ezzel nem én, hanem a feleségem foglalkozik. Én nem terveztem, hogy legyen helyük, ő viszont igen. Ki vannak rakva egymás mellé a kupák, fényképek, kabalafigurák.

Az érmek merre találhatóak?

Túl szem előtt lennének. Itt vannak azok is, de még nem tudom, hol legyen a pontos helyük, hogy ne essen bajuk.

A gyerekeknek tetszenek a csillogó serlegek vagy a kabalafigurák?

Inkább a sapkák, azokban szoktak fürdeni, a kupákat megnézegetik, de úgy láttam, nem nagyon izgatják őket.

A csapattársak, barátok hogyan reagálnak az újabb és újabb egyéni sikerekre?

Elismerésüket fejezik ki, s megkérdezik, még mit lehet begyűjteni.

És mit lehet még?

Nem néztem utána, de túl sok nem lehet, legalábbis én nem tudok róla.

Ha ön dönt, ki kapta volna Az év játékosa-címet?

Ez elég szubjektív dolog, mindenkinek más a legjobb, ők így látták. Tízből nyolc ember biztos mást és mást választana. Lehetne mondani még tíz játékost, a magyar csapatból is, sőt a horvátoknál és az amerikaiaknál is van egy-két nagyon jó pólós.

Motiválják egyébként az egyéni elismerések?

Nem erre hajt az ember. Úgy lehet a legjobban megfogalmazni, hogy ezek a díjak az elmúlt tizenegy-tizenkét év munkájának elismerését jelentik. Ha nem lennék a csapattal sikeres, ezek fabatkát sem érnének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik