Menedzserként is helytállt

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.12.27. 23:42
Címkék

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Deák Bárdos Mihály 2009-től szülővárosában, Miskolcon folytatná a birkózást, mostanra pedig tulajdonképpen biztossá vált, hogy a Vasas versenyzője a jövőben a Diósgyőri Birkózó Clubot erősíti.

„Még nincs aláírva a szerződésem, de minden bizonnyal Miskolcon folytatom – tudtuk meg a Deák Bárdos Mihály ügyeit intéző menedzsertől, azaz magától Deák Bárdos Mihálytól. – A hazaszerződés ügyében tárgyaltam Orosz Lajos alpolgármesterrel, Gergely Zsolttal, a Borsod megyei közgyűlés alelnökével, természetesen a klub vezetőivel és a támogatókkal is felvettem a kapcsolatot. Végtére is ezért tanulok sportmenedzsernek” – jegyezte meg nevetve.

Deák Bárdos hazatérését az is elősegítette, hogy a birkózás bekerült a Miskolc városa által támogatott három kiemelt sportág közé, ráadásul pénteken adták át a DBC új csarnokát, így januártól már itt készülhet a ranglistán jelenleg második legeredményesebb magyar klub, ahol az olimpiai bajnok Repka Attila vezetésével minőségi szakmai munka folyik. Barcelona bajnoka lesz az edzője a hazatérő Deák Bárdosnak is.

„Versenyeztünk is együtt, sőt nagyon jó barátok vagyunk – mondta Deák Bárdos a Repkához fűződő kapcsolatáról. – Furcsa helyzet lesz, de én mindig próbáltam az edzőimmel baráti viszonyt kialakítani, elég jó az alkalmazkodóképességem, sok mindenkivel meg tudom találni a közös hangot.”

A birkózó tanulással és edzéssel készült a karácsonyra, s nagyon nem is állhat le, mivel december 27-én már újabb Bundesliga-mérkőzés vár rá (múlt szombaton az olimpiai bronzérmes litván Mindaugas Mizgaitist győzte le), meg is jegyezte, úgy tűnik, nem fog túl sokat enni az ünnepek alatt. A távolabbi tervek szerint – ha megszerzi a szükséges papírokat – besegít majd Repka Attilának az edzősködésbe, miközben arról sem mondott le, hogy a DBC keretein belül megvalósítsa saját birkózóiskoláját nehézsúlyúak számára. Ez azonban a jövő, januártól gőzerővel készül az újabb megméretésekre.

„Egyelőre egy-két évet tervezek még versenyzőként, szeretnék jövőre is világversenyen birkózni és ott jól szerepelni. Ha négy év múlva is én leszek a legjobb nehézsúlyú itthon, és ki tudom harcolni a részvételt, akkor még a londoni olimpiának sem lehetne akadálya. Nem égtem ki, van bennem motiváció, amíg fizikailag és szellemileg is bírom, addig semmi akadálya a folytatásnak” – tekintett előre Deák Bárdos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik