Hétfőn tárgyalnak a kapitánnyal

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.12.22. 06:34
Címkék
A vízilabda-szövetség vasárnap délelőtti közgyűlésén újraválasztották az eddigi elnököt, Martin Györgyöt, aki hétfőn már tárgyal is Kemény Dénessel, a férfiválogatott kapitányával a szerződéshosszabbításról.

Ha ezt az orosz Valentyin Ivanov láthatta volna…! Nevezett játékvezető arról ismeretes, hogy a 2006-os labdarúgó-világbajnokságon, a Hollandia–Portugália mérkőzésen 16 sárga és négy piros lapot osztott ki – mindkettő rekord a világbajnokságok történetében. Nos, Ivanov úr csak pirulhatott volna a margitszigeti vízipólós közgyűlésén, ahol százszámra lendültek magasba a sárga lapos kezek. Ezeket a cédulákat kellett ugyanis felemelniük a küldötteknek, ha egyetértettek a szavazásra bocsátott személyek, illetve döntések kapcsán, márpedig ellenvetés nem akadt, a szavazási hajlandóság pedig kifejezetten magas volt.

A szövetségi beszámolók meghallgatása után (a grafikonokon még a kevesebbnek hitt állami támogatás szerepelt, ám azóta szerencsére kiderült, nagyobb összeg jut a vízilabdára) a jelenlévők néhány pontban módosították az alapszabályt, majd következett az elnökválasztás. Martin Györgyön kívül senki más nem aspirált a pozícióra, a lehetséges 230-ból jelen lévő 151 küldött közül 147 emelte fel sárga lapját – ennél több voks csak arra a kérdésre érkezett, hogy legyen-e nyílt a szavazás, míg a további jelöltek közül csupán az elnökségi tagságra pályázó Faragó Tamás kapott ennyi szavazatot. A szövetség társelnöke Beck György lett, alelnöknek Tóth Sándort választották, az elnökség tagjai pedig Beleon Zsolt, Novák Ferenc, Faragó Tamás, Molnár Endre, Gulyás Zoltán, Kádár József, Kemény Ferenc, Bordás György, Boros Tamás, Lutter István, Vereczkey Zoltán, Sági Gábor és Körtvélyessy Péter lett.

„Remélem, sikeres négy év áll előttünk – kezdte újabb székfoglalójában Martin György, akiben felvetődött, hogy nem indul, amikor a hírek még a csökkentett támogatásról szóltak. – A távlati cél a férfiválogatottnál az egyhuzamban negyedik olimpiai arany lehet. Azért döntöttem végül az indulás mellett, mert úgy gondoltam, akkor is kell segíteni, amikor rossz a helyzet, amely ráadásul most már nem is rossz. Nem lesz jólét, de az alapvető működésünk garantálva van.”

A régi-új elnök a közgyűlés után össze is hívta az elnökséget, és az ülésen felhatalmazást kapott arra, hogy tárgyaljon Kemény Dénessel, a férfiválogatott kapitányával december 31-én lejáró szerződése meghoszszabbításáról. A női kapitányi posztra pályázatot írnak ki, amelyre január 15-ig lehet jelentkezni, s a hónap második felében születhet döntés a szakvezető személyéről. A jelenlegi kapitány, Godova Gábor mindössze anynyit kívánt mondani, hogy nagyon friss még az információ, és majd az ünnepek alatt átgondolja, hogyan tovább, azaz még nem tudja, benyújtja-e a pályázatát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik