Néha meccsen is szerepel

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.12.20. 01:17
Címkék
Szerda késő este magabiztosan nyert az Euroliga-győztes olasz Pro Recco a LEN-kupaelső orosz Sturm Csehov ellen (13–8). A találkozón remekelt a Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert, Märcz Tamás kvartett, a magyarok összesen nyolc gólt szereztek, ebből a pazarul pólózó Kásás egymaga négyet.

A szezonban három meccset játszott, ebből kettőt az elmúlt öt napban. A szezonban három meccset játszott, ebből kettőt az elmúlt öt napban.

Némi iróniával is kérdezhetném, nem tűnt soknak?

Ez a bőség zavara – válaszolta Kásás Tamás, aki a jelenlegi idényben csak a nemzetközi meccseken szerepelhet. – Fura dolog ez, edzeni ugyanúgy kell. Pszichikailag nem annyira könynyű, mert ugyan sűrűbben hazaenged az edző, de otthon is tréningezem. Nehéz a ritmust tartani, háromhetente egyszer van meccsem, az viszont fontos. Azonban motiváltan érkezem ezekre a mérkőzésekre.

Sikerült már kitalálni, milyen az ideális felkészülés a nemzetközi találkozókra?

Nem tudom még. Épp Benedek Tiborral beszéltük, nagyon nehéz úgy edzeni, hogy elkezded a hetet, de nincs meccs, ezért nehéz megtalálni az ideális módszert. Még nem volt probléma, azonban majd csak a végén tudom megmondani, mennyire jött be.

Mennyiben más az ön és a szintén csak nemzetközi meccseket játszó Benedek Tibor és Märcz Tamás edzésmunkája, mint a bajnokságban szereplő társaké?

A hét elején ugyanazt csináljuk, aztán amikor ők játszanak, mi még délelőtt lábtempózunk, vagy úszunk, vagy amikor a többieknek szünnap van, nekünk akkor is le kell menni.

Ismerve mesterük, Giuseppe Porzio legendásan kemény tréningjeit, nem lehet egyszerű edzeni, edzeni, edzeni és csak néha játszani.

Egyelőre nincs ebből probléma, és úgy érzem, kicsit változott az edzőnk szemlélete, kissé engedékenyebb, kicsit lazább.

Így is sokat edzünk, de azért visszavettünk az első két hét tempójához képest.

A taktikai gyakorlások hogy zajlanak?

Amikor közeledik az Euroligameccs, általában tíz nappal, két héttel előtte már azzal a csapattal gyakorolunk. A gond az lehetne, hogy ilyenkor három játékos kicserélődik, de a Szuperkupamérkőzés is azt mutatta nem volt ezzel probléma.

Az említett összecsapáson a hírek szerint remekül játszott.

Igen, jól ment a játék, belőttem a helyzeteimet, jól éreztem magam. Jót tett, hogy sokáig kellett a meccsekre várni, motiváltak voltunk, de nem szeretnék elájulni magamtól. Máskor másnak megy jól, nem lövök ennyi gólt, és például Tibi nem játszott rosszabbul, mint én, mezőnyben sokat dolgozott, kiállításokat szerzett.

Mentálisan nehéz kezelni a helyzetet, hogy kevés meccsen szerepelhet?

Próbálom lazán venni, a fontos mérkőzéseken akkor is jól kellene teljesíteni, ha a bajnokságban is szerepelnék, ezért igyekszem nem görcsölni.

Ha jól tudom, a bajnokságban szereplőkhöz képest több pihenőt kapnak.

Amikor bajnoki van, mi már szombat délelőtt elmehetünk, előfordul, hogy néhány nappal többet pihenhetünk. Általában hazamegyek, így állapodtunk meg, hogy csak úgy vállalom el ezt az évet, ha néha elengednek. Elvileg január másodikán kell visszatérni, hetedikén van bajnoki, Euroliga meg tizenhetedikén, lehet, később kell csatlakoznunk.

Tudom, még csak a szezon elején járunk, de megkérdezem: vállalna még egy ilyen évet?

Erre tényleg csak az idény végén tudok válaszolni, meglátjuk, mennyire hiányzik a sorozatos játék. Még egy évre szól a szerződésem, külföldön innen máshová nem mennénk el, esetleg akkor nem maradnék Reccóban, ha hazaigazolnék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik